Știri

Furtuni violente în România. Anunțul ANM pentru următoarele zile

În ultima perioadă vremea a trecut de la o extremă la alta, iar meteorologii au emis numeroase coduri și mesaje de atenționare cu privire la fenomenele de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În Capitală, pentru prima dată în istorie a fost emis un cod roșu de furtună, iar efectele s-au resimțit imediat. Iată ce anunță specialiștii ANM pentru următoarele zile!

Furtuni violente în România!

Ultimele zile au fost marcate de avertizări meteo de vreme rea, iar meteorologii nu s-au înșelat. În mai multe zone din țară s-au manifestat fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cu ploi torențiale, vânt puternic, vijelii și grindină.

Capitala a fost grav afectată, traficul paralizat pe mai multe artere, după o rupere de nori. Efectele furtunii puternice cu grindină din București s-au tradus și prin zboruri întârziate, străzi și o stație de metrou inundate.

Un mall din sectorul 6 a fost inundat, mai mulți copaci au fost puși la pământ de vântul puternic, iar canalizările nu au mai făcut față.

Autoritățile au emis două mesaje Ro-Alert îndemnând oamenii să rămână în case, ori să se pună la adăpost pentru că urmează o furtună violentă.

ISUBIF a transmis că a intervenit pentru a degaja 44 de copaci căzuți, elemente de construcție, 26 de autoturisme afectate și evacuarea apei de pe 18 străzi, din 45 de locuințe și 15 curți.

În premieră istorică, pentru București a fost emis cod roșu de furtună, iar mai multe județe din țară s-au aflat sub cod portocaliu, respectiv cod galben de vreme rea.

Prognoza meteo pentru 15-19 iunie 2022

Miercuri, 15 iunie, la ora 06.00, a expirat atenționarea ANM de vreme rea pentru zona de sud-est a țării. Sunt șase mari ca în cursul acestei zile să fie emise noi avertizări tip cod galben de fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Actualizăm datele ANM în timp real.

Potrivit prognozei generale, începând din 15 iunie, temperatura aerului va avea o tendință de creștere, iar media regională a maximelor va urca de la 25 de grade, spre 32 de grade.

Media regională a minimelor se va situa între 11 și 17 grade. Spre finalul intervalului, variațiile termice vor fi nesemnificative, cu medii ale valorilor diurne de 32…33 de grade și ale celor nocturne de 16…17 grade.

Comments are closed.