Știri

Gabi Luncă a murit. Îndrăgita interpretă avea coronavirus

S-a stins Gabi Luncă, celebra cântăreață de muzică lăutărească din România. A fost internată la Spitalul Matei Balș din Capitală, după ce s-a infectat cu coronavirus, și apoi transferată la un alt spital, pe secția de Terapie Intensivă. Starea ei s-a agravat, din păcate, iar corpul ei a cedat în fața bolii.

A murit cântăreața Gabi Luncă

Gabi Luncă s-a stins la vârsta de 82 de ani. Infectarea cu coronavirus i-a adus complicații și corpul cântăreței a cedat. Totul a plecat de la niște probleme respiratorii, dar starea artistei s-a degradat rapid, astfel că s-a ajuns în acest punct.

Anterior, fetele artistei au sunat-o și au reușit să vorbească cu Gabi Luncă aflată la Terapie Intensivă. Estera Onoriu, una dintre ele, a declarat pentru Fanatik că medicii nu le-au dat mari speranțe.

Dumnealor nu ne-au dat mari speranțe, ne-au spus doar că s-a oprit inflamația din corp. Acum, nu vă spun că e bine, dar nu mai este critică. Evoluția bolii este foarte, foarte surprinzătoare și nu știm ce se poate întâmpla. Avem încredere în Dumnezeu, ne rugăm la El, că doar El ne poate ajuta, a declarat Estera Onoriu pentru Fanatik.

Gabi Luncă a fost puternică în tot acest timp, și și-a încurajat familia să fie liniștită că ea se va întoarce acasă.

Gabi Luncă a fost una dintre cele mai renumite cântărețe de muzică populară și lăutărească din țara noastră. Voce ei a cucerit publicul din România, dar și de peste hotare, timp de peste jumătate de secol. Din 1992, Gabi Luncă a cântat numai muzică religioasă.

A fost cetățean de onoare al comunelor Șiria, din județul Arad și Vărbilău din județul Prahova. A fost numită ”marea doamnă a muzicii lăutărești”, iar jurnalista germană Grit Friedrich, specialistă în cultura Europei de Est, a spus despre ea:

”Vocea de argint a lui Luncă, cântecul său ușor încordat au fost de multe ori copiate, însă nimeni nu a reușit să o egaleze”.

Comments are closed.