Știri

Gata vacanța de Paște. Ce îi așteaptă pe elevi din 5 mai 2021

Vacanța de Paște se termină și elevii sunt așteptați din nou la ore, de data aceasta, cu prezență fizică. Vor merge la școală toți elevii din România, inclusiv cei din clasele terminale de gimnaziu și liceu. Invitat la Antena 3, Ministrul Educației a făcut precizări de ultimă oră cu privire la reîntoarcere elevilor în bănci.

Școala începe pe miercuri, 5 mai 2021

Miercuri, 5 mai, 2021, imediat după Paște, elevii din România se întorc la ore. Au avut o vacanță prelungită de primăvară, asta pentru că autoritățile au vrut să limiteze mobilitatea în luna aprilie. Acum vacanța a trecut și școlarii sunt așteptați în bănci. S-a spus inițial că elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu rămân acasă și fac ore online, însă autoritățile s-au răzgândit. Copiii din clasele a VIII-a și a XII-a încep școala din 10 mai.

Pentru elevii claselor terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi clasele terminale din învățământul post-liceal şi profesional, aceștia încep școala în data de 10 mai. Acești elevi nu au avut structura de an școlar modificată. A fost eliminată condiția de înjumătățire a efectivelor pentru școlile din localitățile care nu sunt în scenariu verde, așa că în data de 10 mai revin la scoală elevii din anii terminali, indiferent dacă rata de infectare este mai mare sau mai mică de 1 la mie, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Masca de protecție obligatorie la ore

Ministrul Educației a precizat că masca de protecție este obligatorie, ea va trebuie să fie purtată de elevi și în timpul orelor de curs. Și distanța fizică de 1 metru trebuie păstrată, însă Sorin Cîmpeanu admite că la clasele mici, copiilor le este greu să înțeleagă această regulă, și cadrelor didactice de asemenea le este greu să-i facă să respecte asta.

Este iluzoriu să ne imaginăm că va fi respectată întru totul distanţa de 1 metru, dar pe de altă parte, este îmbucurător faptul că în cele mai multe situaţii, cadrele didactice atrag atenţia în permanenţă copiilor. Sigur, cu cât sunt mai mici, cu atât e mai complicat, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Vacanța Mare începe pe 26 iunie și se încheie pe 12 septembrie, ceea ce înseamnă că va avea 79 de zile.

Comments are closed.