Media

George Burcea pus la zid pentru instigare la violență. Declarații șocante

George Burcea a stârnit un val de revoltă în mediul online după ce a spus că unele femei merită să fie bătute. Totul a plecat de la un live pe care actorul l-a făcut pe contul său de Instagram. Acolo a  fost deranjat de faptul că s-au făcut glume pe seama lui pentru că îi place să gătească.

George Burcea, declarații șocante despre violența domestică

Actorul căruia îi mergea foarte bine în plan profesional a avut o reacție total neașteptată în care instigă la violență domestică, tocmai el, cel care recent a lansat o carte în care condamnă violența domestică.

Eu sunt pentru voi, pentru înțelegere și dragoste, pentru înțelegerea cuplului, și voi mă înjurați că eu gătesc? Păi, fetelor, vă repet, vă doresc să aveți bărbați care în momentul în care vin de la muncă să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicul buniicii mele, acum 15-20-30 de ani, a spus Burcea în live-ul de pe Instagram.

Mesajul său s-a răspândit rapid în mediul online, fiind preluat de mai multe persoane, printre care și influenceri care i-au condamnat ieșirea nervoasă și declarațiile. Ulterior, Burcea a revenit cu o postare pe aceeași rețea de socializare unde și-a cerut scuze și a spus că a avut o reacție de care îi este foarte rușine.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de GEORGE BURCEA (@george_burcea)

Editura Hyperliteratura a retras cartea lui George Burcea

După postarea lui Burcea, Editura Hyperliteratura a decis retragerea de pe piață a cărții, „Scrisoare către Ceaușescu”, scrisă de către actor. Pe site-ul editurii este motivată această decizie prin faptul că vine ca un gest firesc împotriva promovării unor astfel de comportamente publice, paradoxal, vorbind despre o carte care tratează exact violența domestică.

Scrisoare către Ceaușescu este cartea de debut a actorului George Burcea și a fost publicată în octombrie 2021, la Hyperliteratura. Romanul este inspirat din viața actorului și prezintă situațiile dramatice prin care mama sa, terorizată de soț, a trebuit să treacă în anii de final al dictaturii comuniste.

George Burcea este un actor aflat în plină ascensiune care în această perioadă participă la filmările pentru serialul Netflix regizat de Tim Burton. Este vorba despre serialul „Wednesday”, un spin-off la Familia Addams care urmează să intre pe Netflix anul viitor. Filmările au loc în România, iar Burcea îl interpretează pe majordomul Lurch. El este coleg de platou cu celebra actriță Chaterine Zeta-Jones  care joacă rolul Morticiei Addams.

Comments are closed.