Știri externe

Gest neașteptat din partea Reginei Angliei. Motivul pentru care suverana a refuzat un premiu

Regina Angliei a făcut un gest surprinzător refuzând un premiu care i-a fost oferit din partea unei celebre reviste britanice. Suverana în vârstă de 95 de ani a trimis înapoi revistei o scrisoare de refuz în care a explicat că nu îndeplinește condițiile pentru a primi acest premiu.

Motivul pentru care Regina Angliei a refuzat un premiu

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a surprins pe toată lumea când a refuzat să primească un premiu. Este posibil ca suverana în vârstă de 95 de ani să se fi simțit jignită, deși intențiile celor care au dorit să o premieze au fost cât se poate de bune.

Publicația The Oldie i-a oferit Reginei un premiu dedicat persoanelor în vârstă. Revista se poziționează ca fiind o alternativă lejeră la o presă obsedată de tinerețe și celebritate și intenționa să-i acorde suveranei Premiul The Oldie of The Year.

Reacția Reginei nu a fost cea pe care o așteptau cei care i-au propus premiul. Printr-o scrisoare, suverana le-a transmis că refuză premiul, iar explicația a fost următoarea:

Majestatea Sa crede că o persoană are vârsta pe care o simte şi, prin urmare, nu crede că îndeplineşte criteriile pentru a accepta (premiul), se arată în scrisoare, potrivit AFP.

Gest neașteptat din partea Reginei Angliei. Motivul pentru care suverana a refuzat un premiu

Refuzul Reginei Angliei de a primi acest premiu a fost publicat în paginile revistei, în timp ce răspunsul ei nu mai are nevoie de niciun comentariu.

Ce probleme de sănătate are Regina Angliei. A apărut cu baston la un eveniment public

În ciuda vârstei înaintate și a problemelor de sănătate, Regina Angliei se menține pe poziții și are o atitudine foarte optimistă. Recent, Elisabeta a II-a a strânit îngrijorare în rândul fanilor din toată lumea după ce s-a prezentat cu un baston la un eveniment public. Regina nu a mai apelat la baston din 2003 când a suferit o operație la un genunchi. De data aceasta, suverana de 95 de ani a participat la o ceremonie organizată cu ocazia Centenarului Regiunii Regale Britanice, și a ales să intre pe o ușă din lateral pentru a scurta drumul până la altar, unde urma să se țină o slujbă.

Nu există informații oficiale despre problemele de sănătate ale Reginei care ar fi determinat-o să se deplaseze cu un baston. O sursă de la Palatul Regal a declarat pentru CNN că suverana a mers cu baston pentru confortul propriu.

Comments are closed.