Știri externe

Grecia deschide sezonul estival! Condiții de intrare pe teritoriul elen

Sezonul estival este aproape, motiv pentru care majoritatea statelor se pregătesc pentru reluarea activităților turistice. O mulțime de țări depind de acest domeniu, motiv pentru care își doresc să-l repună pe picioare, după loviturile primite de la pandemie.

Grecia se pregătește și ea pentru sezonul estival și vrea ca vara 2021 să o găsească cu toate aspectele puse la punct. Au fost impuse deja mai multe condiții pentru cei care vor să intre pe teritoriul elen.

Condiții de călătorie pentru Grecia

Grecia este unul dintre statele care depind de domeniul turistic din punct de vedere economic. Această ramură a fost una dintre cele mai mult puse la încercare, suferind o mulțime de schimbări. Dn acest motiv, regiunea elenă se pregătește intens pentru vara 2021, iar de la jumătatea lunii mai va începe sezonul estival.

Grecia susține că a luat măsurile necesare pentru ca turiștii și locuitorii țării să aibă parte de vacanțe în siguranță și au pus la punct un protocol sanitar.

”Grecia este pregătită cu un protocol (sanitar) complet pentru vara 2021′ şi intenţionează să-şi deschidă la jumătatea lunii mai sezonul turistic de vară”, a spus oficialul grec, într-un mesaj transmis de la Atena pentru Târgul de Turism de la Berlin (ITB Berlin)

Conform informațiilor oferite de oficialii statului, persoanele care s-au vaccinat contra Covid-19, cele care au un test negativ sau au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu noul coronavirus vor putea vizita Grecia în această vară, fără a mai avea nevoie de carantină. Totușu, acestea vor mai fi testate aleatoriu și atunci când ajung pe teritoriul elen.

”Turiştii sunt bineveniţi dacă înaintea călătoriei au fost vaccinaţi, ori au anticorpi, ori au fost testaţi negativ”, a precizat ministrul grec.

Discuții despre pașaportul de vaccinare

La data de 17 martie, Comisia Europeană va prezenta un set de măsuri cu privire la desfășurarea călătoriilor și ridicarea restricțiilor de călătorie. În cadrul acestei ședințe se va discuta și despre introducerea pașapoartelor de vaccinare.

Dacă specialiștii vor aproba introducerea acestui doecument, el va demonstra dacă o persoană a fost sau nu vaccinată, rezultatele testelor COVID-19 efectuate sau dacă a trecut printr-o infecţie și acum a dezvoltat anticorpi.

În țara noastră nu se vorbește prea mult despre această inițiativă și autoritățile cred că este mult prea devreme să se vorbească despre un astfel de proiect, pentru că a trecut puțin timp de când a început campania de vaccinare și nu există suficienți oameni imunizați.

„Nu avem această discuţie (despre paşapoartele de vaccinare – n.r.). Este prematur. În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare, nu poţi vorbi de un paşaport pentru vaccinare. Dacă ai toată populaţia vaccinată, da, poţi vorbi despre un astfel de paşaport”, spunea Florin Cîţu.

Comments are closed.