Magazin

Greșeala pe care o facem cu toții. Cum se prepară corect SALATA DE VINETE

Salata de vinete este printre cele mai preferate de români atunci când vine vorba de mâncare. Iată însă ce greșeli facem atunci când o preparăm și ce trebuie modificat.

Dacă vrei să mănânci ceva delicios ori să mulțumești toți musafirii dintr-o lovitură, atunci mergi repede la piață pentru a cumpăra ingredientele pentru salata de vinete. Înainte de a face asta, gândește-te cum ai de gând să o prepari.

Sunt persoane care, pe lângă ingredientul principal, aleg să dea o aromă deosebită acestui fel de mâncare și pun în compoziție usturoi, ceapă, roșii sau maioneză, după bunul plac.

Deloc surprinzător, varianta de salată cu vinete și maioneză are un conținut caloric mult mai mare decât cea obișnuită, astfel că nu este indicat să exagerăm atunci când ne așezăm la masă.

Astfel, cea mai indicată salată de vinete este cea care are următoarele ingrediente: vinete, ceapă, puțin ulei de floarea soarelui, sare și piper. Se poate adăuga și puțin usturoi ori o roșie coaptă, în funcție de preferințele fiecăruia.

În plus, trebuie precizat faptul că uleiul de măsline nu are ce căuta în salata de vinete, asta pentru că îi dă un gust amar, iar rețeta noastră va fi un eșec. Poți în schimb să adaugi câtă ceapă vrei (după gust), căci aceasta vine cu beneficii multiple pentru organism, alături de vitaminele și mineralele conținute de vinete.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.