Știri

Guvernul prelungește starea de alertă! Se decid noi restricții pentru noaptea de Înviere

Joi, 8 aprilie 2021, Guvernul României se întrunește în ședință pentru a decide prelungirea stări de alertă și implicit restricțiile care se impun pentru sărbătoarea Pascală. Premierul Florin Cîțu a spus că mâine se va lua decizia finală cu privire la desfășurarea sărbătorilor de Paște.

Starea de alertă va fi prelungită

Factorii de decizie se întrunesc joi, 8 aprilie 2021, în ședință de Guvern. În primul rând se va decide prelungirea stării de alertă în România și totodată se va lua decizia finală cu privire la restricțiile din timpul sărbătorilor Pascale.

Până acum românii știu că în noaptea de Înviere au liber la circulație în intervalul orar 20.00-02.00, timp în care pot merge la slujbă. Astăzi Florin Cîțu a spus că urmează să se dezbată dacă rămâne așa sau va fi va fi schimbat intervalul orar.

Declarațiile au fost făcute astăzi de către premierul României, miercuri, în conferința de presă de la Palatul Victoria, imediat după ședința de Guvern.

Mâine (joi, 8 aprilie) este decizia, hotărârea de Guvern, pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă, ştiţi foarte bine, că era până la ora 2.00 dimineaţa. Vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine, a declarat Florin Cîțu.

Cîțu le-a transmis românilor că nu intră în discuție o carantină națională, asta după ce secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan a spus că o astfel de măsură ar face minuni.  Tot ea a declarat că noile restricții valabile în weekend, în zonele cu rata de incidență ridicată, și-au arătat eficiența.

Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni, a declarat Andreea Moldovan la DigiFM.

De asemenea, premierul a declarat că o serie de măsuri de relaxare ar putea fi luate de la 1 iunie, însă numai dacă românii populația se va vaccina. El speră ca la jumătatea verii să fie 10.000.000 de oameni vaccinați.

Comments are closed.