Știri

Guvernul s-a răzgândit! Este vorba despre compensarea de 50 de bani la carburant

Guvernul s-a răzgândit în privința compensării cu 50 de bani a prețului carburanților. Ordonanța de urgență ar fi trebuit să fie aprobată miercuri, 29 iunie, așa cum anunțaseră coaliția, însă acest lucru nu se va mai întâmpla. În ședința de astăzi vor fi analizate doar efectele intrării ei în vigoare, urmând ca o decizie să fie luată într-o altă ședință de Guvern, mâine.

Răsturnare de situație în cazul compensării cu 50 de bani

Guvernul a anunțat că nu va adopta astăzi Ordonanța de urgență pentru compensarea prețului la carburanți, ci doar va analiza efectele intrării ei în vigoare, urmând să aibă loc o nouă ședință de Guvern, în cursul zilei de joi, 30 iunie.

Anunțul a fost făcut la câteva zile după ce premierul României a anunțat că de la 1 iulie se va aplica o compensare de 50 de bani a prețului carburanților, la benzinăriile din țară.

Pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se aplică direct la pompă, a anunțat premierul Ciucă.

Textul Ordonanței de urgență privind reducerea cu 50 de bani a prețului carburanților a fost elaborat și prevede că măsura a fost luată, între altele, pentru a contracara efectul creșterii prețului la benzină și motorină asupra nivelului de trai al populației, precum și asupra activității operatorilor economici, care au de suferit din cauza costurilor crescute, şi implicit a majorării preţurilor pentru alte produse şi servicii, prin susținerea acordării unei reduceri de preț pentru carburanți.

Mecanismul de compensare cu 50 de bani a prețului carburanților va funcționa pentru o perioadă de trei luni.

Ministrul Energiei: Sunt convins că marile lanţuri de benzinării vor aplica reducerea prețului

În contextul discuțiilor despre compensarea prețului carburanților, Ministrul Energiei a declarat că este convins că marile lanțuri de benzinării vor aplica ordonanța, cu toate că aceasta nu este obligatorie, și astfel România va avea cel mai mic preț din Uniunea Europeană, după Ungaria.

Virgil Popescu a refuzat să răspundă dacă litrul de benzină sau motorină va ajunge la prețul de 10 lei. Acesta le-a transmis românilor să aștepte să trecem de această vară, să vedem ce se întâmplă cu războiul din Ucraina și cotațiile petrolului.

Ministrul Energiei nu crede că vecinii de peste graniță vor veni în România doar pentru a-și face plinul, așa cum s-a întâmplat o perioadă cu românii din vestul țării care au alimentat în Ungaria, după plafonarea prețurilor.

Comments are closed.