Magazin

Halloween 2021. Cele mai importante tradiții ale acestei sărbători. Ce este interzis să faci pe 31 octombrie

Ziua de 31 octombrie este cunoscută de câțiva ani buni și în România ca ziua de Halloween. Deși sărbătoarea vine de la americani, multe țări au preluat-o, printre care și a noastră. Având în vedere că este un eveniment important, cu o mare semnificație, trebuie să știm că există o mulțime de obiceiuri și tradiții de care să ținem cont.

Totul despre Halloween

În fiecare an, sărbătoarea de Halloween este celebrată pe data de 31 octombrie. Astfel, încheiem luna într-o notă de sărbătoare. În trecut se spunea că în această noapte spiritele intrau în comunicare cu cei vii şi coborau pe pământ. Din acest motiv, oamenii se îmbrăcau în costume înspăimântătoare și făceau mult zgomot pentru a alunga spiritele rele.

Vezi și: Moșii de toamnă 2021. Cum trebuie să arate coșul cu pomana pentru cei adormiți

În multe țări se fac pregătiri mari de Halloween, la fel ca de Paște sau Crăciun. Oamenii își împodobesc casele cu instalații, dovleci, tot felul de figurine în ton cu sărbătoarea. În plus, pregătesc tot felul de gustări pe bază de dovleac, dulciuri, pe care, ulterior, le dau colindătorilor și de pomană pentru sufletele celor adormiți.

Culorile asociate cu sărbătoarea sunt portocaliu, maro, auriu și negru. Portocaliu simbolizează răbdare și putere, în timp ce restul nuanțelor simbolizează recoltele toamnei. Negru este simbolul morții și reprezintă exact tema acestei sărbători.

Tradiții de Halloween

Se spune că de Halloween nu ai voie să umbli singur pe stradă, pentru că în jur sunt multe spirite rele și tind să se agațe de cei fără ajutor. La colindat se merge mereu în grup și costumat cât mai straniu, pentru a ține departe de tine spiritele rele. Dacă nu ții cont de această sărbătoare, vei fi urmărit de ghinion și abia următorul an mai poți scăpa de el.

În România, sărbătoarea Moşii de toamnă sau Sâmbăta morților este tot una destinată doar morților, care se bazează pe pomenirea acestora. Se fac preparate din dovleac, un lucru ce seamănă cu Halloween-ul americanilor, care se duc la Biserică pentru a fi sfințite, apoi date de pomană pentru sufletele celor adormiți.

Totuși, echivalentul românesc al nopții de Halloween este însă considerată noaptea de Sfântul Andrei. Potrivit tradiției populare, este noaptea în care spiritele ies în lume și lupii vorbesc omenește. Ca să se apere de aceste personaje negative, oamenii trebuie să țină usturoi la ușă, la geam, în camere, dar și în buzunare.

Comments are closed.