Magazin

Idei de vacanță pentru vara lui 2021. Unde să mergi pe timp de pandemie

Pandemia ne-a dat complet viața peste cap și ne-a supus celor mai grele provocări. Noul mod de trai nu ne priește, dar trebuie să ne adaptăm din toate punctele de vedere. Deși pot exista temeri, nu putem renunța definitiv la vacanțe și trebuie să ne alegem o locație potrivită, să respectăm regulile necesare și să facem tot ce putem pentru a călători în siguranță.

Vacanță sigură în pandemie

Deși trăim vremuri grele și pandemia continuă să ne dea bătăi de cap, trebuie să ne gândim de pe acum unde vrem să ne petrecem vacanța de vară și să alegem cea mai bună locație. Multe state, printre care și România, se bazează pe veniturile din turism și vor să aibă succes în sezonul estival, motiv pentru care sunt pregătite să ia cele mai bune măsuri și să le ofere oaspeților confort și siguranță.

Chiar dacă încă există o mulțime de restricții de călătorie, nu este imposibil să mergi în vacanță în pandemie. Un loc sigur din punct de vedere pandemic este Grecia, care intenționează să introducă o adeverință de vaccinare, cu care turiștii să poată tranzita teritoriul elen, demonstrând, astfel, că nu reprezintă un pericol pentru ceilalți, fiind vaccinați.

Dacă Valea Prahovei este luată cu asalt de turiști atât iarna, cât și vara, Munții Apuseni nu sunt la fel de căutați și populați. O excursie în această zonă merită pe deplin, datorită locurilor interesante pe care le pune la dispoziție regiunea, dar și pentru aerul curat și lipsa aglomerației, pe care toți le căutăm după o perioadă lungă de muncă, stres și poluarea de acasă.

Zone ferite de coronavirus

Și Maramureșul este o regiune mai puțin afectată de coronavirus. Există aici o mulțime de localități unde nu au fost identificate cazuri de infectare, fapt pentru care ar trebui să alegem să ne facem vacanța în acest teritoriu. Locurile unice, tradițiile încă vii și oamenii din acest județ sunt unele dintre multe motivele care îl recomandă drept o destinație turistică de vis.

Dacă vrei să uiţi de restricţii şi pandemie, trebuie să ții cont de faptul că destinaţiile exotice s-ar putea să fie cea mai bună alegere de vacanţă. În Maldive, spre exemplu, există restricții doar pe insulele populate, precum purtarea măștii de protecție, dar atmosfera este una de lejeră și deloc agitată. În schimb, în multe dintre insulele retrase, nici măcar nu s-a auzit de pandemie, motiv pentru care ar trebui să-ți faci următorul concediu aici.

Comments are closed.