Știri

Imagini de coșmar după o rupere de nori. Pompierii în alertă! Vremea o ia razna

Imagini de coșmar în județul Bacău după o rupere de nori. Cel mai tare a fost afectat vestul județului. Efectiv s-a rupt cerul. În câteva minute, câțiva arbori au fost scoși din rădăcină, drumurile și curțile oamenilor au fost inundate, iar grădinile lor au fost distruse.

Prăpăd la Bacău. Ploaie torențială cu grindină

A fost prăpăd în județul Bacău, mai exact în zona de vest a teritoriului. O ploaie torențială cu grindină a făcut prăpăd în mai multe localități. Vântul a bătut cu peste 100 km/h.

SURSA FOTO ZDBC

Mai multe gospodării au fost inundate, drumurile au fost rupte, iar câțiva arbori au fost efectiv scoși din rădăcină.

Localitățile afectate sunt Târgu Ocna, Bogdănești, Târgu Trotuș și Oituz. Pompierii au intervenit de urgență.

Pentru gestionarea evenimentelor, echipaje (49 de pompieri militari) din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență acționează pentru evacuarea apei din gospodării (curți, beciuri) și degajare de arbori căzuți (3 arbori), cu 5 autospeciale de intervenție cu apă și spumă, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă, 1 microbuz, 2 autoturisme pentru muncă operativă, 2 motopompe transportabile. Situația operativă la nivelul județului Bacău este în dinamică, a transmis ISU Bacău.

Prognoza meteo la final de iunie 2021

În continuare vremea este imprevizibilă. Canicula și ploile sunt la ordinea zilei, disconfortul termin și instabilitatea atmosferică sunt accentuate. Meteorologii au emis un cod galben și un cod portocaliu de caniculă valabil până miercuri, 30 iunie, la orele 22.00.

Cod galben de caniculă. În intervalul menționat, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 21 de grade.

Cod portocaliu de caniculă

În cursul zilelor de marți și miercuri (29 și 30 iunie), în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35-38 de grade.

Meteorologii atrag atenția că disconfortul termic se va menține accentuat și joi (1 iulie), în estul și sudul teritoriului.

Comments are closed.