Știri externe

Imagini șocante din Mariupol. Autoritățile sunt disperate: “Suntem în mâinile ocupanților!”

Situația din Ucraina este tot mai dificilă. Oamenii sunt disperați, autoritățile nu știu cum să mai țină situația sub control și unele zone sunt de-a dreptul distruse. Printre cele mai afectate se numără Mariupolul, unde lucrurile sunt extrem de grave. Orașul a fost complet distrus și câteva mii de oameni și-ar fi pierdut viața.

Haos în Mariupol

Primarul din Mariupol a declarat că aproximativ 160.000 de oameni se află în oraşul asediat Mariupol, unde efectiv nu poți să trăiești. În această localitate nu mai există apă, curent electric, medicamente, oamenii stau numai ascunși și nu pot ieși nici pentru a achiziționa mâncare, semn că trupele rusești au pus complet stăpânire pe această zonă.

Au apărut imagini din interiorul teatrului din Mariupol după bombardamentele rușilor. Aceasta era considerată emblema orașului și tot aici se ascundeau aproximativ 1000 de oameni, printre care și o mulțime de copii, iar 300 dintre aceștia deja ar fi decedat.

Deși acest aspect era cunoscut de trupele rusești, acestea nu au ezitat să bombardeze. Teatrul este de nerecunoscut și nimic din oraș nu mai arată ca înainte. Deși totul este distrus, bombardamentele continuă.

Primarul Vadym Boichenko se declară învins și spune că puterea este deja în mâinile opozanților, iar situația este foarte greu de gestionat. Până acum, peste 1.100 de civili au murit în Ucraina de la începutul războiului potrivit unui bilanț publicat de Națiunile Unite. Cu toate acestea, cifrele nu ar fi cele adevărate, iar numărul real al morților și al răniților este mult mai mare. Numai în Mariupol ar fi murit peste 5000 de oameni, având în vedere că multe zone sunt inaccesibile.

Au început negocierile

Negocierile din Turcia au început, iar la fața locului au ajuns deja negociatorii ambelor părți. Având în vedere că otrăvirea este o tactică de care toată lumea se teme, oficialii deja i-au avertizat pe cei care participă la discuțiile de astăzi și le-au oferit sfaturi interesante.

Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, le-a transmis tuturor participanților să nu mănânce și să nu bea nimic în cadrul delegației, pentru că este prea riscant. De altfel, le cere acestora să se ferească tot mai mult și să nu atingă suprafețele, pentru că și acestea pot fi contaminate.

“Sfătuiesc pe oricine merge la negocieri cu Federația Rusă să nu mănânce și să nu bea nimic. Și, de preferință, să evite să atingă orice suprafață. Asta în primul rând.

Comments are closed.