Știri

Important pentru elevi și studenți. Ce urmează să se întâmple din toamnă cu școlile și universitățile

Situația pandemică s-a mai relaxat în România, pe fondul scăderii numărului de infectări cu coronavirus, dar apariția noilor variante ale Covid-19 ar putea pune noi probleme. Elevii și studenții așteaptă să afle dacă, din toamnă, vor începe cursurile cu prezența fizică, în condiții normale, ca cele de dinainte de pandemie. Se dorește redeschiderea universităților, însă reprezentanții acestora sunt rezervați.

Ce spune medicul infecționist Carmen Dorobăț despre reluarea cursurilor pentru elevi și studenți

Într-un interviu pentru Fanatik, Carmen Dorobăț a declarat că decizia redeschiderii universităților și reluarea cursurilor în școli se va lua, cel mai probabil, în septembrie, în concordanță cu situația epidemiologică în care se va afla atunci țara noastră.

Medicul infecționist a spus și că nu se va pune problema obligativității vaccinării și că studenții, de exemplu, sunt la vârsta la care pot hotărî, nu trebuie să decidă alții pentru ei.

Medicii specialiști, împreună cu managerii școlilor și ai universităților, alături de factorul politic, cel care impune turnura legislativă, pot gândi strategii, astfel încât actul didactic să se desfășoare în condiții bune. Ar fi minunat ca atât copiii, cât și studenții să nu mai depindă de predarea online. Am observat ce s-a întâmplat în multe zone ale țării, unde internetul nu funcționează la condiții optime și unde au apărut mari breșe, în privința actului de predare, a declarat Carmen Dorobăț pentru Fanatik.

A fost un an școlar, respectiv universitar greu pentru elevii și studenții din România. Contextul pandemic a impus variante fără precedent, de desfășurare a cursurilor. Și examenele naționale au fost adaptate la situație.

Decizie fără precedent – note anonimizate la BAC și la Evaluarea Națională

2020 a fost primul an în care notele de la cele două examene naționale au fost anonimizate. Elevii au primit un cod prin intermediul căruia au aflat notele. Rezultatele au fost afișate atât la avizierele liceelor, cât și pe platforma Ministerului Educației.

Ministrul Educației promite schimbări în anii ce vin, la examenul de Evaluare Națională și la cel de Bacalaureat. Vezi aici despre ce este vorba.

Comments are closed.