Media

În ce stare este acum actorul Valentin Uritescu. Familia a luat o decizie grea

Valentin Uritescu se confruntă de zeci de ani cu o maladie gravă care îl împiedică, de multe ori, să vorbească. Ajuns la venerabila vârstă de 80 de ani, actorul care suferă de Parkinson, este nevoit să suporte varianta accentuată a bolii care îl macină de atât de mult timp.

Cum se simte Valentin Uritescu, chinuit de Parkinson de peste 30 de ani

Valentin Uritescu s-a retras din lumina reflectoarelor în urmă cu aproape 10 ani când a spus că a obosit să lupte împotriva bolii. Parkinsonul i-a afectat grav calitatea vieții, iar actorul a decis să se retragă onorabil din atenția publicului.

A acordat atunci un ultim interviu în care a explicat că îi este tot mai greu să lupte împotriva bolii, mai ales de când simte că aceasta s-a accentuat.

Actorul spunea atunci că cele mai afectate îi sunt picioarele și că i se întâmplă să pice în genunchi, din senin.

Aşa e sindromul extrapiramidal. Nu e Parkinsonul ăla care te zvântă, pentru că niciodată capul şi mâinile nu mi s-au mişcat necontrolat. Picioarele, în schimb, îngrozitor mă afectează. Fac ce fac şi pic în genunchi, declara actorul în ultimul său interviu.

De la ultimul său interviu și până acum au mai trecut câțiva ani, timp în care boala s-a agravat și mai tare, făcându-l pe actor să o resimtă din plină. Valentin Uritescu se luptă cu acest diagnostic încă de la vârsta de 33 de ani. Atunci a aflat că va fi nevoit să trăiască cu această boală.

Potrivit unor informații oferite de Cancan, actorul este internat la un centru unde primește îngrijiri de specialitate. Aceasta ar fi fost cea mai bună soluție pentru el, dată fiind starea sa de sănătate.

Valentin Uritescu are în spate o carieră remarcabilă

Valentin Uritescu este unul dintre cei mai mari actori români de televiziune, film și teatru. A absolvit în 1963 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale (IATC) din București, la clasa profesorului Constantin Moruzan, iar de-a lungul timpului a lucrat la patru mari teatre din țară.

S-a retras din viața publică în urmă cu 10 ani. De atunci, ultima sa apariție în spațiul public a fost în 2017 când a fost prezent și premiat la Premiile Gopo.

Fanii săi așteaptă ca starea actorului de sănătate să se îmbunătățească, iar acesta să reapară în spațiul public cu vești bune.

Comments are closed.