Știri

Încă o lovitură pentru Prințul Paul al României. Decizia luată chiar de către soția sa

După ce a fost prins la Paris, în timp ce ce sustrăgea condamnării la închisoare cu executare, Prințul Paul de România a mai primit o lovitură grea, de data aceasta chiar din partea soției sale, prințesa Lia. La mijloc este vorba despre fiul celor doi, Carol Ferdinand.

Lovitură grea pentru Prințul Paul al României

Când se va întoarce în România, Prințul Paul va afla că soția sa, Prințesa Lia a solicitat și a primit din partea instanței custodie exclusivă pentru băiatul lor, Carol Ferdinand. Prințesa Lia a luat această decizie pentru a-și putea scoate fiul din țară, fără acordul tatălui său care la acea vreme era de negăsit. Băiatul ar urma să studieze la o școală din Londra.

Nu am mai vorbit de mult cu el, îmi e dor de Paul. Nu cred că va veni vreodată în România, spunea Prințesa Lia în urmă cu câteva luni.

Între timp, Prințul Paul al României a fost prins în Franța, iar la verificări acesta a prezentat un pașaport eliberat de autoritățile din Marea Britanie. Potrivit unei declarații oferite de Ministrul de Interne, Poliția Română a confirmat printr-un comunicat prinderea lui Paul al României la Paris, în urma cooperării polițienești internaționale cu autoritățile din Franța. În prezent se desfășoară activitățile procedurale pentru extrădarea Prințului Paul.

Paul de România condamnat la trei ani și patru luni de închisoare

Paul Philippe al României a fost dat în urmărire internațională încă din decembrie 2020, după ce polițiștii care l-au căutat la domiciliul declarat în acte, din Sectorul 2 al Capitalei. Acesta nu a fost găsit acasă de către agenții care intenționau să pună în executare condamnarea din dosarul retrocedării Fermei Băneasa.

La acea vreme, soția sa, Prințesa Lia, a declarat că nu știe unde se află Paul de România, iar o perioadă s-a vehiculat că acesta ar fi fugit în Portugalia.

Paul al României era căutat pentru punerea în executare a unui mandat emis de Curtea de Apel Brașov, ca instanță de executare, de 3 ani si 4 luni inchisoare pentru cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Comments are closed.