Știri externe

Încă o țară din Europa reîntroduce restricții

Încă o țară din Europa a anunțat reîntroducerea unor restricții de duminică, la doar o lună de când au fost ridicate limitările.

După ridicarea restricțiilor în urmă cu 4 săptămâni, s-a sesizat o creștere masivă a numărului de infectări, noteaza AFP.

Isalanda reîntroduce restricții

„Vaccinarea a avansat deosebit de bine în Islanda și putem să ne felicităm pentru asta. Cu toate acestea, trebuie să luăm masuri pentru a atenua situația actuală”, a declarat prim-ministrul Katrin Jakobsdottir la televiziunea publică, după o reuniune de guvern.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Autoritățile din Island au decis ca, până pe 13 august 2021, adunările publice să fie limitate la 200 de persoane, regula de păstrare a unei distante fizice de un metru va reintra în vigoare, iar masca va fi din nou obligatorie în spatiile publice închise. Bărurile și restaurantele se vor închide la ora 23.00, iar piscinele și sălile de sport vor fi limitate la 75% din capacitate.

Datorită unei rate foarte ridicate de vaccinare – peste 85% din populația de peste 16 ani -, Islanda ridicase în urma cu aproape o luna toate restrictiile în spațiile închise, fiind o premieră în Europa.

Majoritatea cazurilor sunt legate de varianta Delta, spun autoritățile sanitare.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.