Știri

Incendiu de proporții în Ploiești! Arde Rafinăria Petrotel-Lukoil

Tot mai multe tragedii au avut loc în ultima perioaă la noi în țară. Un incendiu de proporții are loc în acest moment la Ploiești. Flăcările au izbucnit la Rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploiești, marți, în jurul orei 11.00 și situația s-a agravat extrem de repede.

Incendiu Lukoil

Incendiul a izbucnit la stația de cocsare. Pompierii din cadrul serviciului privat al rafinăriei au fost mobilizați, momentan, pentru stingerea flăcărilor și curând vor veni și ajutoare dacă situația nu se remediază. La fața locului au venit de urgență 3 mașini de stingere, 2 autospeciale de descarcerare, 1 Autoscară și o ambulanță SMURD.

Nu sunt înregistrate victime până în acest moment, dar flăcările cu greu au putut fi stinse, pentru că se extindeau foarte repede. Fumul este unul dens și oamenii au fost avertizați printr-un mesaj RO-alert să stea în case dacă deplasările nu sunt necesare și să nu lase geamurile deschise. Flăcările au fost ținute sub control și oamenii sunt în afara oricărui pericol.

„Arderea se manifestă cu degajări mari de fum, ard reziduuri petroliere rezultate în urma procesului tehnologic (păcură, motorină, cocs). Până la acest moment, nu ar fi date referitoare la eventuale victime. Pentru localizarea incendiului, echipajele serviciului privat pentru situații de urgență ale operatorului economic intervin cu 4 autospeciale de stingere. În sprijinul forțelor care intervin la fața locului, pompierii prahoveni au alocat 3 mașini de stingere, 2 autospeciale de descarcarare, 1 Autoscară și o ambulanță SMURD. Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare a incendiului, ISU Prahova a transmis un mesaj prin intermediul sistemului RO-Alert. Din informațiile primite, la acest moment incendiul este lichidat. Nu sunt înregistrate victime.”, a declarat Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt al ISU Prahova.

Nu se cunoaște până acum cauza exactă a incidentului, dar oamenii legii au deschis deja o anchetă pentru a identifica posibilele cauze.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Comments are closed.