Știri

Incendiu de proporții într-un tren cu sute de călători. Locomotiva a luat foc în mers

Un incendiu de proporții a avut loc în județul Teleroman. Un tren cu peste 250 de călători, care plecase din Gara de Nord București, a luat foc în mers. Mai exact, locomotiva a fost cuprinsă de flăcări, care apoi s-au extins până la primul vagon. Toți călătorii au trecut prin clipe de panică și au făcut eforturi mari să iasă din tren.

Un tren plin cu călători a ars

O locomotivă CFR a luat foc în apropiere de gara Videle, in timp ce se îndrepta către Arad. În tren se aflau în jur de 250 de persoane, care s-au evacuat singure pe la garnitură. Trenul plecase în urmă cu doar o oră din București, când flăcările au izbucnit la locomotiva acestuia și s-au extins către vagoane.

Din fericire, niciunul dintre cei 250 de oameni nu a fost afectat. Unei femeie doar i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar toți ceilalți au ieșit rapid din vagoane si au așteptat timp îndelungat în câmp, fără apă, în soare, pentru a fi Preluați de către unele microbuze și duși, ulterior, în gară, pentru a prelua un alt tren.

“Astăzi, 22 iunie 2022, la trenul IR 349 care circulă pe ruta Bucureşti Nord (plecare 13:25) – Arad s-a produs un început de incendiu la locomotivă, la intrarea în staţia Videle. Personalul feroviar a acţionat conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii, avizând serviciul 112 şi acţionând cu stingătoarele din dotare. Echipa de intervenţie specială s-a deplasat la faţa locului şi a luat toate măsurile necesare pentru limitarea efectelor începutului de incendiu”, se menţionează într-un comunicat al CFR Călători.

Nu se cunoaște încă motivul exact al incendiului, dar ar putea fi vorba despre probleme la instalația trenului. Poliția și specialiștii au început o anchetă în acest sens, pentru a stabili cum de s-a ajuns la un astfel de incident ce putea fi o adevărată tragedie.

 

Comments are closed.