Știri externe

Incendiu de proporții lângă Opera din Paris. Pompierii au intervenit de urgență (Video)

Un incendiu puternic a izbucnit la o clădire de birouri situată în apropierea Operei din Paris. Autoritățile au intervenit de urgență, au izolat zona, timp în care pompierii au început lupta cu flăcările. Din primele informații pe care le avem, se pare că focul a pornit de la o clădire de birouri de pe Boulevard des Capucines, în arondismentul 2.

Incendiu puternic lângă Opera din Paris

Până la acest moment nu au fost anunțate victime. Clădirea cuprinsă de flăcări se află în apropierea Operei Garnier. Pompierii au asigurat perimetrul, iar circulația mașinilor a fost oprită temporar.

Sunt mobilizați în jur de 120 de pompieri. La orele prânzului, focul nu era încă lichidat. Potrivit presei străine, incendiul a izbucnit în jurul orelor 10:30 la o clădire de pe bulevardul des Capucines nr. 17, la etajul 3.

 

Polițiștii le-au cerut oamenilor să evite zona pentru a permite intervenția pompierilor. Pompierii fac tot posibilul ca focul să nu se extindă la etajele superioare ale clădirii. Nimeni nu a fost evacuat, pentru că oamenii aflați la birou au ieșit singuri din clădire.

Doi ani de la incendiul care a distrus Catedrala Notre Dame

În aprilie 2021 s-au împlinit doi ani de la incendiul devastator care a distrus Catedrala Notre Dame din Paris. Experții încearcă să pună la punct restaurarea celebrei catedrale – monument arhitectural, însă deocamdată nu se știe când vor începe lucrările.

Circulă zvonuri că structura catedralei a fost grav afectată și că întreaga clădire ar fi în pericol de prăbușire. O echipă mare formată din arhitecți, arheologi și istorici ai artei lucrează intens pentru a evalua pagubele produse de incendiul din 16 aprilie 2019.

O veste bună pentru toată lumea a fost că ferestrele catedralei nu au fost distruse. Acestea au putut fi demontate fără probleme și vor fi refolosite întrucât sticla nu s-a spart.

Catedrala Notre-Dame din Paris este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, chiar în centrul Parisului.

După incendiul din aprilie 2019, Emmanuel Macron, președintele Franței a promis că Notre Dame va fi restaurată în cinci ani și că celebra clădire va fi și mai frumoasă.

Comments are closed.