Știri externe

Incendiu la metrou în Londra. Starea victimelor

100 de pompieri acţionează la faţa locului. Martorii spun că au văzut o explozie puternică. 

Reţeaua locală de transport a transmis că circulaţia trenurilor a fost întreruptă din cauza incidentului.

 

„Incendiul de la staţia de metrou Elephant & Castle presupune sistarea activităţii de transport în zona respectivă”, informează reprezentanţii Network Rail. În consecinţă, trenurile care fac legătura între London Blackfriars şi Denmark Hill / Herne Hill pot fi anulate. De asemenea, cursele pot suferi întârzieri”, au pus autorităţile londoneze. 

Într-un tweet, brigada de pompieri a spus „Vă rugăm să evitaţi zona.”

 

Filmările postate de către martori arată un fum puternic dinspre staţia Elephant and Castle.

Sara Scarpa locuieşte în imobilul Hurlock Heights din apropiere şi a spus că fumul şi zgomotul exploziei au ajuns la fereastra ei. „Am deschis fereastra pentru o secundă, deoarece auzeai oameni strigând şi miroseam ceva foarte, foarte puternic”, a spus ea. „Fumul începea să se stingă … am auzit o explozie şi acum a început din nou.”

 

Incendiul ar fi început în garajele din apropierea metroului, au declarat pompierii din Londra.

 

O purtătoare de cuvânt a serviciului de pompieri a declarat că incendiul a fost raportat pentru prima dată la 13:43 luni, iar gara a fost închisă.

 

Thameslink a spus că toate liniile prin Elephant şi Castle au fost blocate din cauza incendiului.

Serviciile dintre St Albans şi Sutton şi Blackfriars şi Sevenoaks din Londra sunt afectate.

 

Thameslink a spus într-un tweet: „Va trebui să utilizaţi o rută alternativă pentru a vă finaliza călătoria şi ar trebui să acordaţi mult timp suplimentar pentru a vă finaliza călătoria. Pentru a vă menţine în mişcare, vă puteţi folosi biletul pe: autobuze londoneze între London Blackfriars, Denmark Hill şi Loughborough Junction, metrou londonez şi trenuri de sud-est între Londra Victoria, Peckham Rye, Nunhead şi London Bridge către Sevenoaks.”

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.