Știri

Incendiu la Prefectura și Consiliul Județean Suceava! Pompierii au intervenit cu 12 mașini de stingere

Incendiu de proporții la Palatul Administrativ din Suceava, unde se află Prefectura și Consiliul Județean Suceava. Flăcările au cuprins acoperișul clădirii, iar pompierii au intervenit de urgență. Din primele informații rezultă cu nu au fost înregistrate victime omenești.

Arde Palatul Administrativ din Suceava

Actualizare ora 11.00. O parte din acoperișul clădirii s-a prăbușit. Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a spus că urmează să se vadă dacă incendiul a afectat încăperile de sub pod.

La fața locului au fost solicitați pompierii care au intervenit cu 12 mașini de stingere, 2 ambulanțe Smurd, o cisternă a serviciului voluntar pentru situații de urgență și patru autoscări. Pentru lichidarea incendiului au venit în sprijin o mașină de stingere și o autoscară de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

După localizarea și lichidarea incendiului vom stabili cauza probabilă, vorbim de o structură din lemn, și aceasta e cea mai mare problemă, și faptul că e acoperită de tablă, deci incendiul se manifestă sub acea tablă, a declarat pentru Digi24, Alin Găleată de la ISU Suceava.

Citește și: Tragedie la Constanța. Pompierii nu au reușit să salveze o femeie

Focul s-a extins și a ajuns la etajul al treilea al Palatului Administrativ.  Toți cei care se aflau în clădire s-au evacuat și se află în afara oricărui pericol.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Intervenția se desfășoară cu dificultate din cauza presiunii scăzute a apei din hidranți, dar nu doar acesta este motivul.

Intervenția este foarte dificilă din cauza cantității foarte mare de material combustibil, lemn așa cum spuneam, a suprafeței foarte mari și faptul că este acoperită de tablă, sperăm să îl stingem cât mai repede, a declarat Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava, la Digi24.

La fața locului este așteptat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Am înconjurat zona, acționăm și în exteriorul și în interiorul clădirii. Flăcările au fost domolite. Intervenim cu greutate. Acoperișul din tablă împiedică apa să ajungă la flăcări. Sperăm să avem curând vestea bună și să lichidăm incendiul, a mai spus reprezentantul ISU.

Comments are closed.