Știri

Încep simulările la Evaluarea Națională și BAC 2022. Peste 14.000 de elevi intră în examene

Marți, 25 ianuarie, peste 14.000 de elevi intră în febra simulărilor pentru examenul de Evaluare Națională și Bacalaureat. Inspectoratul Județean Iași a anunțat programul derulării simulărilor pentru elevii din clasa a VIII-a și cei din ultimul an de liceu.

Încep simulările la BAC și Evaluare Națională

Inspectoratul Școlar Județean Iași a anunțat că organizează Simularea Evaluării Naționale și Simularea probelor scrise ale Examenului Național de Bacalaureat în perioada 25-27 ianuarie 2022. Aproximativ 14.400 de elevi intră în focul examenelor pentru a vedea care le este nivelul de pregătire pentru aceste două mari praguri.

Potrivit unui comunicat de presă, ISJ a precizat că simularea se va desfășura în condiții identice cu cele ale examenelor reale, elevii se vor deprinde cu atmosfera de examen, cu supravegherea prin intermediul camerelor audio-video, cu încadrarea în timpul propus, cu redactarea subiectului pe foi standard sau tip broșură, pentru cei aflați la finalul gimnaziului, cu documentele și instrumentele de lucru necesare.

Subiectele pentru simularea de la BAC și cea de la Evaluarea Națională organizate pentru elevii din județul Iași vor avea un nivel mediu de dificultate. Acestea au fost  elaborate de comisii de lucru la nivel județean.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Dacă simularea realizată, în anii anteriori, la nivel județean, a fost un reper major pentru fiecare generație de elevi, cu atât mai mult crește importanța sa pentru candidații din acest an, deoarece, în contextul pandemic actual, elevii aflați acum în clasele terminale au avut, în anii precedenți, numeroase perioade cu activități online sau la distanță, transmite ISJ Iași.

Calendar și rezultate simulări 2022

Dacă la Iași, simulările încep de marți, 25 ianuarie 2022, la nivel național programul este diferit. Elevii din clasele terminale de liceu vor fi testați începând cu data de 28 martie, prima probă find cea la Limba și literatura română.

Iată calendarul simulărilor pentru BAC 2022: 28 martie 2022 – Simulare proba E a) – Limba și literatura română; 29 martie 2022 – Simulare proba E c) – Matematică sau Istorie; 30 martie 2022 – Simulare proba E d) – disciplina la alegere a profilului și specializării 31 martie 2022 – Simulare proba E b) – Limba și literatura maternă; 14 aprilie – afișarea rezultatelor.

Pe de altă parte, elevii din clasele terminale de gimnaziu încep simulările în data de 4 aprilie, după programul următor:  4 aprilie 2022 – Simulare proba Limba şi literatura română, 5 aprilie 2022 – Simulare proba Matematică, 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă și 14 aprilie 2022 – afișarea rezultatelor.

Comments are closed.