Știri Sănătate

Începe a treia etapă de vaccinare! Toți românii se pot programa în această etapă

Vaccinarea este unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului. Totuși, oamenii continuă să fie reticenți când vine vorba de administrarea vaccinului, dar autoritățile și specialiștii susțin că aceasta este singura soluție pentru a scăpa de pandemie și pentru a reveni la viețile normale, de dinainte de această criză sanitară.

De luni, 15 martie, începe vaccinarea pentru populația generală. Astfel, toți românii, chiar dacă nu fac parte din categoria de risc sau nu sunt în prima linie a luptei cu virusului, se pot înscrie în cea de-a treia etapă.

Începe vaccinarea pentru populația generală

Premierul Florin Cîţu a anunțat, printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, că de luni, 15 martie, începe etapa a III-a de vaccinare împotriva COVID, pentru populația generală. Deși oamenii sunt reticenți când vine vorba de acest subiect, autoritățile vor să atragă atenția asupra necesității administrării vaccinului.

Astfel, oricine dorește să se imunizeze cu prima doză de vaccin, se poate înregistra gratuit pe platformă sau prin call-center, pentru că devin disponibile listele de așteptare pentru programarea la vaccinare împotriva COVID-19. Peste 1,5 milioane de beneficiari s-au înscris până acum pe platforma electronică, dintre care aproximativ 500.000 sunt din rândul populaţiei generale.

Premierul a explicat că nu este obligatorie vaccinarea, dar a subliniat necesitatea acestuia, pentru a scăpa cât mai repede de pandemie.

“Etapa a III-a de vaccinare începe mâine. Este foarte simplu. Dacă doriţi să vă vaccinaţi, înscrierea se face prin intermediul listelor de aşteptare. Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt înscrişi pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populaţiei generale. Programarea se face online sau prin call center! Apoi veţi primi notificarea locului disponibil în centrul pentru care aţi optat”, a scris premierul duminică pe Facebook.

Programarea la vaccin prin telefon

Cei care vor să se vaccineze prin telefon, pot apela numărul de telefon 021.414.44.90. Aici, operatorul din call-center prezintă datele disponibile de la diferitele centre de vaccinare. Dacă nu mai sunt locuri disponibile, doritorii trec automat pe listele de așteptare și li se comunică  perioada estimată de vaccinare în care va fi notificată să se vaccineze.

În momentul în care persoana primește mesaj că s-au eliberat locuri este sunată să confirme că într-adevăr dorește să se vaccineze. Operatorul va prezenta și orele disponibile de vaccinare.

Comments are closed.