Știri externe

Începe o nouă invazie?! Vladimir Putin a dat ordinul. Pericol extrem lângă frontiera României

Putin provoacă panică în rândul oamenilor, mai ales de când a avut loc invazia din Ucraina. Se pare că aceasta nu ar fi singura țintă și și-ar fi îndreptat atenția și către Transinistria, unde ar fi avut loc deja explozii. In sfârșit, s-a aflat și cine este vinovatul pentru evenimentul de la Tiraspol.

Rusia a înscenat atacul de la Tiraspol

Luni după-amiază, o explozie a avut loc la sediul așa-numitului Minister al Securității (MGB) de la Tiraspol. Un aruncător de grenade ar fi lansat mai multe chiar în aceasta clădire importantă, unde ar fi provocat pagube mari la etajele superioare. Din fericire, nu au fost inregistrate victime, dar nu se știe nici cine a fost vinovatul și de unde a pornit tot, dar există un presupus pe listă.

Ministerul ucrainean al Apărării acuză că explozia de luni din Transnistria, de la sediul Ministerului Securității (MGB) din Tiraspol, ar fi avut loc tot din vina Rusiei. Asa cum a lăsat impresia de multe ori, Putin lovește și altundeva în afară de Ucraina. Ministerul consideră că Rusia are multe scopuri ascunse, pe care le dezvălui pe parcurs.

FSB dă vina pe Ucraina pentru acest atac, iar ţinta serviciului secret rus ar fi instaurarea panicii și a „sentimentelor anti-ucrainene” în Transnistria și provocarea unei situații dificile între state. Oficialii de la Kiev consideră și că Rusia vrea să contureze un context favorabil pentru a putea ataca Republica Moldova și apelează la tot felul de tactici.

„E evident că acesta e cazul unor măsuri provocatoare organizate de FSB pentru a instaura panica și sentimentele anti-ucrainene.

Autorii vor justifica războiul de pe teritoriul Ucrainei sau vor implica regiunea Transnistreană în ostilități, fie pentru mobilizarea rezerviștilor, fie pentru a lansa atacuri asupra teritoriului ucrainean”, explică Departamentul de Informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării.

 

Comments are closed.