Știri

Începe școala! Cum vor fi așteptați elevii la ore. Precizări de ultimă oră din partea Ministerului Educației

Vacanța de vară a ajuns la sfârșit. Luni, 13 septembrie, de la primele ore ale dimineții începe forfota în instituțiile de învățământ din România. Cadrele didactice fac ultimele pregătiri pentru a-i primi pe școlari așa cum se cuvine. Nu a fost un an școlar ușor, ba dimpotrivă, au fost situații fără precedent, care i-au trecut atât pe elevi, cât și pe profesori, prin toate stările, dar cu toții speră ca acest nou început să fie de bun augur.

Luni, 13 septembrie, prima zi din noul al școlar

Emoții mari pentru copiii și părinții care se pregătesc pentru un nou an școlar. Clopoțelul va suna în toate unitățile de învățământ, începând cu ziua de luni, 13 septembrie. Așa cum se obișnuiește de ani de zile, în prima zi din noul an școlar are loc festivitatea de deschidere, cea în care unii elevi își vor cunoaște dascălii, iar alții, din clasele mai mari, se vor revedea cu profesorii lor și își vor reîntâlni colegii.

Înainte cu o zi de debutul anului școlar 2021-2022, Ministrul Educației a participat la o întâlnire cu părinții elevilor de la Școala Ferdinand din Capitală. Acolo Sorin Cîmpeanu a făcut câteva precizări despre cum se vor desfășura festivitățile de mâine, dar și care sunt recomandările pentru părinți.

În primul rând, Ministrul Educației a recomandat să se evite prezența ambilor părinți la festivitatea de deschidere a noului an școlar. Cîmpeanu a precizat că nu este o interdicție, ci o recomandare să nu vină ambii părinți la școală cu copilul.

În general, peste tot este permis accesul, dar cu această rugăminte: de înțelegere că prezența multor părinți și bunici creează aglomerări, a spus ministrul Educației.

El a precizat că fiecare școală are condiții specifice, și că directorii au datoria de a anunța părinții cum se va face accesul în instituțiile de învățământ.

Sorin Cîmpeanu: 99% dintre elevi vor începe școala cu prezență fizică

Ministrul Educației spune că cei mai mulți dintre elevi vor începe școala cu prezență fizică, în timp ce un număr de 7.000 de elevi vor face ore online de săptămâna viitoare. Existau 53 de instituții de învățământ care nu aveau stocuri suficiente de materiale de dezinfecție și igienă, precum și 460 de școli care nu aveau stocuri de măști de protecție, dar situația a fost rezolvată în ambele cazuri.

Potrivit Ordinului de ministru nr. 3.243 din 5 februarie 2021, anul şcolar 2021-2022 începe pe 13 septembrie 2021 şi se încheie pe 11 iunie 2022, având 34 de săptămâni.

Ministrul Educației a anunțat că și în noul an școlar se vor face ore remediale pentru ca elevii să recupereze materia pierdută.

Comments are closed.