Știri

Informații noi despre muncitorii răniți la Petromidia. Ce au cerut rudele lor

Informații de ultimă oră despre victimele de la Petromidia. Cei doi muncitori transferați de la Spitalul Județean Constanța la Spitalul Floreasca din Capitală au fost direcționați către o clinică din Germania. Transferul s-a petrecut luni, 5 iulie.

Victimele de la Petromidia transferate în Germania

Cei doi muncitori răniți în explozia de la Petromidia au fost transferați de la Spitalul Floreasca din Capitală la o clinică din Germania. Angajatorul lor va suporta toate cheltuielile.

Avionul cu cei doi răniți a decolat în jurul orelor 11.00, după cum a anunțat MApN prin intermediul unui comunicat.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat luni, 5 iulie, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a doi pacienți care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia” a transmis MApN.

Încă de ieri, autoritățile române știau că urmează transferul pacienților răniți la Petromidia. Iată ce declarat premierul României, Florin Cîțu cu privire la situația victimelor exploziei. Ambii pacienți au arsuri destul de grave și se află în comă induse. Rudele au solicitat transferul în străinătate, deși medicii de la Spitalul Floreasca au spus că au resursele necesare pentru a se ocupa de cei doi pacienți.

Am discutat atât cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în țară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluție mai bună, trebuie demarată procedura, a spus Florin Cîțu.

Un mort și cinci răniți în explozia de la Petromidia

Un bărbat și-a pierdut viața și alți cinci au fost răniți în explozia urmată de un incendiu la Rafinăria Petromidia. Două persoane se află în stare gravă. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani cu arsuri pe 30% din suprafața corpului și un bărbat de 58 de ani cu arsuri pe 25-30 % din suprafața corpului.

Explozia de la Rafinăria Petromidia Năvodari a avut loc vineri, 2 iulie 2021, în jurul orelor 12.00. Din informațiile oferite de autorități se pare că a fost vorba despre un echipament care a cedat și nu despre o eroare umană.

Comments are closed.