Știri

Informații noi despre voucherele alimentare pentru români. Anunț de la Guvern

Vouchere alimente 2022. Informații noi oferite de Ministrul Muncii cu privire la voucherele alimentare pentru români pe care Guvernul urmează să le acorde începând din luna iunie a acestui an. Iată ce trebuie să știe românii și care vor fi, de fapt, beneficiarii acestui ajutor din partea statului.

Anunțul Ministrului Muncii despre voucherele alimentare

Ministrul Muncii a anunțat că distribuirea voucherelor sociale pentru românii cu venituri mici se va face prin intermediul Poștei Române, începând din luna iunie 2022. La acest moment furnizorii tipăresc cardurile, iar pe măsură ce Guvernul le va avea imprimate, le va livra către Poștă urmând să ajungă la beneficiari.

Dar dacă până la 30 iunie vor fi persoane care nu vor primi carduri şi le vor primi pe 2 sau 3 iulie nu înseamnă ca pe luna aferentă nu va primi suma. Suma lunii iunie nu va fi pierdută, indiferent când vor fi primite cardurile, a precizat Ministrul Muncii.

Voucherele pentru alimente vor ajunge la aproximativ trei milioane de români din categoriile vulnerabile. Măsura este menită să sprijine românii care nu mai fac față cheltuielilor în contextul exploziei prețurilor la energie electrică, gaze naturale și alimente.

Aceste vouchere vor ajunge la pensionarii care încasează lunar o pensie mai mică de 1500 de lei, la persoanele cu dizabilități, precum și la familiile în care venitul mediu de persoană este de 600 de lei. Același ajutor îl vor primi și persoanele fără adăpost.

Cardurile sociale vor fi realizate de Edenred, Sodexo și UpRomania, care au câştigat licitaţia organizată de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Noi măsuri sociale și economice pentru români

Guvernul României a anunțat noi măsuri sociale și economice pentru populație, care vor intra în vigoare de la 1 iulie 2022. În primul rând este vorba despre posibilitatea pe care unii dintre români o vor avea de a-și anula, pentru nouă luni, ratele la bancă. De asemenea, statul român va acorda un sprijin unic de 700 de lei tuturor pensionarilor cu pensii sub 2000 de lei, categorie în care se încadrează aproximativ 3,2 milioane de români.

Alte măsuri luate de Guvern se referă la diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială și la suspendarea angajărilor la stat.

Executivul și-a propus creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei, dar și o creștere de câteva sute de lei a salariului personalului TESA, al profesorilor și polițiștilor.

O altă măsură vizează acordarea unui „sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public”.

Comments are closed.