Știri

Înghețată Milka retrasă din magazine. De ce este periculoasă pentru sănătate

O nouă alertă ANSVA care vizează două sortimente de înghețată ce se găsesc pe rafturile supermarketurilor din România. De data aceasta este vorba despre înghețata Milka cu vanilie și ciocolată, Milka cu ciocolată și alune.

Înghețată Milka retrasă din supermarketuri

Înghețată Milka retrasă din magazine. Producătorul vă recomandă să nu o consumați

Froneri Ice Cream România recheamă de pe piața din România produsele din gama sa de înghețată din loturile enumerate mai jos:

Toate celelalte produse ale Froneri Ice Cream România, diferite de loturile de mai sus nu sunt afectate.

Motivul retragerii înghețatei din magazine a fost explicat de către producător.

Froneri Ice Cream Polonia, în calitate de producător al produselor enumerate, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la o problemă de reglementare referitoare la un număr mic de loturi de ingrediente stabilizatoare pe bază de plante, utilizate în producția sa de înghețată și care a afectat, de asemenea, un număr de producători, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea înghețatei.

Loturile respective de ingredient stabilizator depășesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă.

Stabilizatorii pe bază de plante utilizați de Froneri sunt livrați ca un amestec de ingrediente stabilizatoare diferite și sunt folosiți în cantități extrem de mici în produsele noastre finite, astfel încât este considerat foarte puțin probabil să prezinte un risc pentru sănătatea consumatorilor. Producția de bunuri care folosesc loturile afectate ale ingredientului stabilizator a fost oprită, a anunțat producătorul de înghețată Milka.

Consumatorii sunt sfătuiți să nu consume aceste produse, să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare de unde le-au cumpărat. În cazul returnării este necesar să prezentați bonul fiscal.

Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de: 09.08.2021.

Produsele retrase sunt:

Milka Vanilla&Chocolate Stick 20×71 gr, lot M1119, data de expirare 31.04.2023,

Milka Chocolate Hazelnut Stick 20X69 gr, lot 1117, data de expirare 31.04.2023,

Milka Vanilla&Chocolate Stick MPK, 284 gr, lot 1145, data de expirare 31.05.2023,

Milka Chocolate Hazelnut Stick MPK, 176 gr, lot 1106, 1107, data de expirare 31.04.2023.

Comments are closed.