Știri

Înscrierea la Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Reguli pentru desfășurarea examenelor

Ca în fiecare an, elevii primesc încă o șansă pentru a promova examenul de bacalaureat. Au început înscrierile pentru cea de-a doua sesiune și elevii trebuie să știe de ce acte au nevoie, dar și ce reguli trebuie să respecte când vor susține examenele.

Înscrierea Bac, sesiunea toamnă

Luni, 19 iulie, au început înscrierile pentru Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Examenele pot fi susținute de candidații care nu s-au putut prezenta sau nu au promovat în sesiunea de vară, dar și de candidații din promoțiile anterioare care au picat. Cei care se regăsesc în aceste situații se pot înscrie până la data de 26 iulie.

Candidații se pot înscrie la BAC 2021, sesiunea de toamnă, cu fişa-tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceştia le-au absolvit. Mai exact, cei din anii precedenţi şi candidaţii din seria curentă se pot înscrie la secretariatul unităţii de învăţământ pe care au absolvit-o și au nevoie de următoarele acte:

  • certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie
  • un act de identitate
  • foaia matricolă
  • adeverinţă cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea notelor.

Calendar sesiunea de toamnă:

  • 16 august – limba și literatura română – proba scrisă
  • 17 august – proba obligatorie a profilului – proba scrisă 18 august – proba la alegere a profilului și specializării
  • 19 august – limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 23-31 august – Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
  • 31 august – afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)
  • 1-3 septembrie – rezolvarea contestațiilor 3 septembrie – afișarea rezultatelor finale

Reguli la bacalaureat 2021

La fel ca la prima sesiune, elevii trebuie să țină cont de mai multe reguli. Mai exact, sunt rugați să nu se prezinte la examen cei care au simptome de coronavirus, iar masca de protecție rămâne obligatorie în timpul probelor.

În timpul examenului, este interzis ca elevii să aibă asupra lor telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare ghiozdane, rucsace, sacoșe, poșete manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare notițe, însemnări, rezumate, ciorne lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor. Cei care nu le depozitează într-o încăpere specială nu vor avea acces.

În timpul examenului, elevii nu au voie să vorbească sau să se ajute în vreun fel. Au la dispoziție trei ore pentru fiecare probă și pot ieși din sala de examen cel devreme după o oră și jumătate de la sosirea subiectelor.

Comments are closed.