Știri

Inspectorii DSP au găsit bacterii periculoase în apa mării. Iată stațiunile cu probleme!

Alertă pe litoralul românesc. În urma unor analize a calității apei, inspectorii sanitari au descoperit mai multe bacterii periculoase pentru sănătatea celor care intră în mare. Direcția de Sănătate Publică Constanța a anunțat că au fost descoperite concentrații îngrijorătoare de bacterii în apa mării.

Bacterii în apa mării de pe litoralul românesc

Bacteriile descoperite de inspectorii DSP Constanța sunt E.coli și enterococi, ce se regăsesc, în mod normal, în intestinul uman. Ele au fost găsite în apa mării de pe două plaje din Eforie Nord.

Valorile sunt mari, dar nu sunt critice, și de aceea, scăldatul în apă nu a fost interzis.

Bacteria E. coli a fost descoperită în apa din zona Eforie Nord, Plaja Belona – 234; zona Eforie Nord, Plaja Debarcader – 195, în stațiunea Costinești, Plaja Forum – 77.
Enterococii au fost descoperiți în zona Eforie Nord,  Plaja Belona – 58, zona Vadu – 41, zona Eforie Nord, Plaja Debarcader – 33.

Parametrii sunt:

Escherichia coli/ 100 ml

Excelent – 250
Bună – 500
Satisfăcătoare >500

Enterococi/ 100 ml

Excelent – 100
Bună – 200
Satisfăcătoare >200

Astfel de analize a apei sunt efectuate frecvent de către inspectorii sanitari care vor să se asigure că nu există niciun pericol pentru sănătatea celor care intră în apă să se scalde.

Ce este bacteria E.coli și cât de periculoasă este pentru sănătatea noastră

E. coli este o bacterie larg răspândita in natura, care se găsește în mod normal în intestinul omului și animalelor. Majoritatea bacteriilor care aparțin acestui gen sunt inofensive, însă există tipuri de E. coli implicate în producerea de boli diareice și de infecții urinare. Prezenta acestei bacterii în apă indică poluarea acesteia și trebuie evitat consumul pentru băut și prepararea hranei.

Atenție mare dacă mergeți la mare, informați-vă și aveți grijă de sănătatea voastră. În plin sezon estival, stațiunile de pe litoralul românesc au fost luate cu asalt de către turiștii dornici de distracție. Cele mai aglomerate stațiuni sunt Eforie Sud, Costinești, Vama Veche și Mamaia.

Comments are closed.