Știri

Iohannis, mesaj important pentru români: “Virusul nu dispare prin violență și manifestări extremiste.”

Pandemia continuă să provoace pagube și situația se complică pe zi ce trece. Oamenii sunt tot mai nemulțumiți de măsurile impuse în țara noastră, motiv pentru care au protestat zile la rând, însă manifestările respective au degenerat. În acest context, președintele a avut un mesaj important pentru toți românii.

Iohannis încurajează vaccinarea

Șeful statului a participat la o ceremonie organizată de Institutul „Cantacuzino” pentru sărbătorirea a 100 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, președintele a ținut să le transmită un mesaj important românilor. Astfel, Iohannis a declarat că manifestările violente nu sunt o soluție, ele nu ne ajută să scăpăm de pandemie, ci totul depinde de comportamentul nostru.

„Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis a subliniat faptul că soluția pentru a reveni la normalitate este este vaccinarea. Astfel, îi încurajează pe români să se gândească serios la imunizare și să profite de faptul că, în acest moment, campania de vaccinare este în plină desfășurare.

Ciolacu cere ridicarea restricțiilor

Măsurile impuse în ultima perioadă au stârnit nemulțumirea românilor. Oamenii au reacționat, au protestat, pe motiv că le-a fost îngrădită libertate și că restricțiile sunt mult prea dure, deși specialiștii și autoritățile au explicat că nu există altă soluție în acest moment.

Marcel Ciolacu a publicat un mesaj pe o rețea de socializare, prin care i-a cerut lui Iohannis un plan de „reducere etapizată a restricțiilor”, pe motiv că oamenii au nevoie de reguli clare, de termene exacte. Mai mult, Ciolacu cere demisia miniștrilor Voiculescu și Turcan pentru că nu au purtat masca în spații publice, așa cum este obligatoriu.

„Oamenii au nevoie de reguli clare aplicabile tuturor, de termene care să ofere un orizont de timp concret spre revenirea la normalitate și de măsuri coerente pentru a le proteja locurile de muncă. Altfel, tensiunea socială se va transforma, rapid, într-un cutremur care va mătura șansele țării de a ieși din criză! (…) Acum Iohannis trebuie să anunțe urgent un plan de reducere etapizată a restricțiilor!”, scrie Marcel Ciolacu.

Comments are closed.