Știri

ÎPS Teodosie – greșeala pe care o fac mulți în post: “Asta e lăcomie”

ÎPS Teodosie a transmis un mesaj dur pentru cei care spun că postesc, dar consumă fructe de mare în timpul postului. Acesta consideră că fructele de mare nu sunt de post și că este lăcomie din partea celor care le mănâncă în această perioadă.

ÎPS Teodosie: fructele de mare nu sunt de post

Fructele de mare nu sunt de post! Acesta este mesajul transmis de către ÎPS Teodosie care a acordat un interviu la un post de radio. Arhiepiscopul Tomisului este de părere că cei care consumă fructe de mare crezând că sunt de post, fac o mare greșeală.

E foarte limpede că nu sunt de post, pentru că acelea sunt niște ființe. Chiar dacă nu au sânge, cum se spune. E o argumentație falsă. Unde ați văzut sânge în lapte și brânză. Nici vorbă! E un fel de șmecherie, un fel de a boteza aceste fructe dintr-o lăcomie, a spus ÎPS Teodosie.

Acestea fiind spuse, fructele de mare pot fi considerate potrivite a se consuma în post, atunci când Biserica face dezlegare la pește. În postul Paștelui există două dezlegări la pește, de Buna Vestire și în Duminica Floriilor.

Postul Paștelui – cel mai lung post din anul bisericesc

Postul Paștelui este cel mai lung post de peste an, dar și cel mai aspru în care existp doar două dezlegări la pește, așa cum spuneam mai sus, de Buna Vestire și de Florii.

Anul acesta, Paștele pică pe 2 mai, când este Învierea Domnului. Pe data de 26 aprilie, în ultima duminică de dinainte de Paște, creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile.

Este zi de mare sărbătoare care vestește Paștele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim, unde a fost așteptat cu ramuri de finic și de măslin.

Duminica Floriilor este precedată de Sâmbăta lui Lazăr. În această zi, Iisus Hrisos îşi arată din nou minunile, înviindu-l pe Lazăr, la patru zile de la moarte. După această minune, mulţimile strânse la porţile cetăţii l-au întâmpinat cu flori şi l-au aclamat pe Mântuitor, la intrarea în Ierusalim.

Comments are closed.