Știri externe

Istoria Angliei la EURO. Naționala joacă în premieră o finală de Campionat European

Anglia se întâlnește cu Italia în marea finală EURO 2020. Partida se joacă duminică, 11 iulie, de la orele 22.00 pe stadionul Wembley. Atât Anglia cât și Italia au impresionat la EURO 2020, iar finala se anunță una cu adevărat spectaculoasă. Pentru Naționala Angliei este prima finală europeană din istorie.

Anglia a câștigat grupa fără să primească vreun gol

Anglia este naționala de la EURO 2020 care a câștigat grupa fără să primească vreun gol (1-0 cu Croația, 0-0 cu Scoția, 1-0 cu Cehia), iar în fazele eliminatorii a arătat un joc excelent.

După ce au trecut de Germania (2-0) și Ucraina (4-0), englezii și-au asigurat locul în finală după 2-1 cu Danemarca, în prelungiri.

Pe Wembley, Anglia are 15 victorii din ultimele 17 jocuri, însă este de menționat că Italia nu a pierdut niciodată contra Angliei la un turneu final.

Fanii Angliei sunt mai siguri ca niciodată de câștigarea în premieră a Campionatului European.

Englezii au mai câștigat Cupa Mondială, în urmă cu 55 de ani, în 1966.

Mesajul reginei Elisabeta a II-a pentru naționala Angliei înaintea finalei EURO 2020

Regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj pentru naționala Angliei înaintea finalei EURO 2020, de duminică 11 iulie.

Domnului Gareth Southgate,

În urmă cu 55 de ani am avut şansa să îi înmânez Cupa Mondială lui Bobby Moore şi am văzut ce înseamnnă pentru jucători, conducere şi staff să ajungă într-o finală de turneu internaţional major şi să o câştige.

Vreau să vă transmit vouă, tuturor, felicitările mele şi ale familiei mele pentru că sunteţi în finala Campionatului European şi să transmit urări de bine pentru mâine, cu speranţa că istoria va înregistra nu numai succesul vostru, ci şi spiritul, dăruirea şi mândria pe care le-aţi arătat, a transmis regina Angliei, echipei Naționale.

Finala EURO 2020 la fotbal se joacă duminică, 11 iulie, de la orele 20.00 pe stadionul Wembley din Londra. Italia a obținut un singur titlul continental în urmă cu 53 de ani, iar Anglia joacă în premieră o finală de Campionat European.

Doar trei echipe au cucerit titlul european pe teren propriu, Spania (1964), Italia (1968) şi Franţa (1984). Portugalia (2004) şi Franţa (2016) au reuşit să joace finalele.

Vezi și: Italia la o victorie distanță pentru câștigarea Euro 2020. Primul trofeu câștigat acum 53 de ani

De menționat este că Anglia și Italia s-au întâlnit de 27 de ori, italienii obținând 10 victorii, iar englezii doar 8.

Comments are closed.