Știri

Istoria Hotelului Unirea din Iași unde a fost plasată o bombă

Hotelul Unirea din Iași unde este alertă din cauza unei bombe care ar fi fost plasată în clădire, este situat într-un loc plin de semnificații. La fel cum îi spune și numele, hotelul este situat în Piața Unirii, cunoscută și ca Piața Veseliei, locul unde s-a jucat pentru prima dată Hora Unirii, în anul 1859.

Istoria Hotelului Unirea din Iași

Hotelul Unirea este situat în inima Iașului, în locul în care, la 1859 s-a jucat pentru prima dată Hora Unirii, înainte ca numele lui Alexandru Ioan Cuza să fie câștigător în alegeri, în unanimitate, la Iași, dar și la București. Hotelul Unirea se află în Piața Unirii din Iași, locul în care se intersectează trei mari artere istorice ale orașului.

Este vorba despre Bulevardul Ștefan cel Mare, fosta Uliță Mare, strada Alexandru Lăpușneanu, care se numea pe vremuri Ulița Sârbească și strada Cuza Vodă care se numea Golia.

După demolarea vechilor clădiri, pe locul unde astăzi este Hotelul Unirea era amenajat un spațiu verde.

Hotelul Unirea a fost construit în anul 1969 având 48 de metri și astăzi este pe locul 3 ca înălțime în topul clădirilor din Iași. La ultimul etaj este un restaurant de unde se poate admira întregul oraș.

În ziua de azi, chiar în centrul Pieței Unirii din Iași, în fața Hotelului Unirea se află statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, și tot acolo, în fiecare iarnă, administrația locală plasează un brad imens și este organizat Târgul de Crăciun care se întinde spre Bulevardul Ștefan cel Mare.

Istoria Hotelului Unirea din Iași unde a fost plasată o bombă

Istoria Hotelului Unirea din Iași unde a fost plasată o bombă

Piața Unirii – locul unde se sărbătorește Ziua Unirii Principatelor

Piața Unirii este locul unde, în fiecare an, la data de 24 ianuarie, se sărbătorește Ziua Unirii Principatelor Române, iar ieșenii se strâng într-o horă mare. Și de Ziua Națională, oamenii își dau întâlnire în Piața Unirii, unde, de obicei, au loc manifestări culturale cu acest prilej.

Reamintim faptul că sâmbătă, 6 martie 2021, s-a dat alarma la Hotelul Unirea din Iași. Cineva a sunat la 112 și a anunțat că este posibil ca în interiorul clădirii să fi fost plasată o bombă. La fața locului au ajuns, imediat, polițiștii care au securizat zona, cei din hotel au fost evacuați, iar pirotehniștii au început cercetările.

Comments are closed.