Știri externe

Italia se pregătește să intre în carantină, chiar de Paște! Măsuri extreme pentru stoparea infectărilor

În loc să fie mai bine, e mai rău. Italia se pregătește să intre în carantină chiar de Paște. Autoritățile din peninsulă au decis intrarea în carantină națională chiar în weekend-ul în care este Paștele, adică 3-5 aprilie.

Carantină de Paște în Italia

Italia se confruntă cu o creștere majoră a numărului de infectări cu coronavirus și a numărului de spitalizări, motiv pentru care autoritățile au decis că se impune carantina națională.

Astfel, în perioada 3-5 aprilie, când Italia sărbătorește Paștele, se va intra în carantină națională. Magazinele non-esențiale vor fi închise peste tot în țară, iar oamenii vor ieși din casă doar cu motive bine întemeiate, cum ar fi locul de muncă, urgențe medicale sau de alt gen.

În afară de aceste măsuri care vor fi impuse la nivel național, autoritățile au decis să regândească restricțiile pe diferite scenarii, în funcție de nivelul de risc: alb, galben, portocaliu și roșu.

Italia anunța vineri seară aproape 27.000 noi cazuri de Covid și 380 decese, înaintea unui nou lockdown național de Paște. Rata de infectare a crescut la 7,2%.

Potrivit unui sondaj publicat în weekendul trecut de cotidianul Il Corriere della Sera, 44% dintre italieni sunt în favoarea masurilor desi erau doar 30% cu doar două săptămâni mai devreme.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România

Până astăzi, 12 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 850.362 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Potrivit celei mai recente actualizări al Grupului de Comunicare Strategică, 777.715 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.010 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 21.360 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 11.03.2021 (10:00) – 12.03.2021 (10:00) au fost raportate 108 decese (58 bărbați și 50 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vrancea, Ilfov și București.

Comments are closed.