Media

Jean Paler, despre condițiile inumane din spital. “Ne încuiau ca pe câini în saloane…”

Jean Paler este unul dintre artiștii care au ajuns la spital în perioada pandemiei. Fiind o figură publică, actorul a dorit să transmită un mesaj despre condițiile din sistemul sanitar. Paler a povestit pentru Fanatik condițiile inumane de la Spitalul Tractorul din Brașov.

Artistul își amintește că în perioada în care a stat internat a fost lovit, îmbrâncit și înjurat de personalul medical. De asemenea, Jean Paler spune că pacienților le este întârziat tratamentul din cauza așteptării rezultatului covid-19. De pildă, el a fost testat de 5 ori până când să se stabilească că nu e infectat și poate fi tratat.

Actorul Jean Paler a mai spus că în salon nu venea nimeni să-l verifice, nu putea să iasă afară din cameră, suferind de frig.

„Într-o încăpere cu 6-8 paturi eram singur, wc-ul însemna un scaun care era tăiat pe mijloc și era în el o găleată, era ca în evul mediu. Și la pușcărie era mai bine, mâncarea era sub orice critică, un pușcăriaș o duce mult mai bine decât un bolnav.

Are mai mult de câștigat un pușcăriaș, niciun pic de căldură, după 4 zile am făcut rost de a doua pătură, cu chiu cu vai, cu rugăminți, scandal și ceartă. Am stat îmbrăcat cu două rânduri de pijama pe mine, cu o pătură care era dinainte să ajungă Ceaușescu președinte, cu greu m-am lipit cu a doua pătură. Așa m-au ținut la izolare zile întregi, nu am vorbit cu nimeni.

A venit o doctoriță împăiată și umflată care vorbea cu mine din tocul ușii, nu intra la mine, în așa zisul salon. Stătea pe la ușă, după hol, și de acolo vorbea cu mine. Mi-au făcut 5 teste și au ieșit toate neconcludente”, a spus Jean Paler, exclusivitate pentru FANATIK.

Jean Paler are mari probleme de sănătate, având mai multe boli cardiace, de peste 12 ani. Deși era în stare gravă, el a fost tratat inuman la Spitalul Tractorul.

„Ne încuiau ca pe câini în saloane, am vrut să plec, am ieșit pe holul spitalului, iar dintr-o dată m-am trezit cu vreo cinci pe mine, deși zile întregi n-am văzut țipenie de om, au sărit pe mine, mi-a dat unul brânci, unul m-a lovit, da, da au dat în mine. Unul dintre asistenții medicali, poate chiar medici erau, nu sunt sigur.

Au dat în mine și au țipat la mine, mi-au zis: „intră, mă, înăuntru, nu știi că n-ai voie, al dracului, nu auzi că n-ai voie să ieși pe hol. Alți mă loveau, alții mă drăcuiau. Alți îmi spuneau frumos. Am înțepenit de frig acolo, nu mai puteam rezista, le ceream să facă ceva, pentru că mă îmbolnăveam mai rău și mă băgau cu forța în camera de tortură. Asta am trăit.

Am stat aproape o săptămână acolo, timp în care am văzut o doctoriță de două ori, de care v-am spus mai sus. Când m-am externat din acest spital m-am rugat la Bunul Dumnezeu, m-am închinat și m-am rugat și am mulțumit că am scăpat de pușcărie”, a mai spus Jean Paler, conform Fanatik despre relele tratamente la care a fost supus în Spitalul Tractorul.

Jean Paler este un actor român foarte cunoscut. El a mărturisit că trăiește dintr-o pensie de 840 de lei, și doar medicamentele îl costă 1300 de lei.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.