Știri externe

Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din lume. L-a depășit pe Elon Musk

Elon Musk a pierdut teren din cauza fluctuațiilor bursiere, lucru care i-a dat ocazia lui Jeff Bezos să redevină cel mai bogat om al planetei. Musk era în vârful piramidei încă din luna ianuarie.

Jess Bezos este cel mai bogat om de pe planetă la ora actuală

Deși Elon Musk s-a ținut tare să rămână în vârf încă din luna ianuarie, când a ajuns pe primul loc, din cauza fluctuațiilor de la bursă care au avut loc în ultima perioadă, Jeff Bezos a reușit să își recâștige poziția.

Compania Tesla, condusă de Elon Musk, a avut acțiuni care au crescut cu 743% în 2020. În momentul prezent,  cele 170 de milioane de titluri pe care Musk le deține valorează cu 106 miliarde de dolari mai mult decât la începutul anului 2020.

Jeff Bezos a avut de asemenea unul dintre cei mai buni ani pe plan financiar.  Se pare că în 2020 valoarea participației lui din Amazon a crescut cu 75 de miliarde de dolari în 2020, la 173,3 miliarde de dolari, datorită creșterii vânzărilor în timpul pandemiei de COVID-19.

La începutul lunii februarie Bezos a șocat o planetă întreagă și a declarat că renunță la poziția de CEO al companiei sale. El nu este primul nume mare care ia o astfel de decizie radicală.

La aflarea acestei vești, gurile rele au susținut că un alt mare mogul al internetului ar trebui să facă un pas în spate: Mark Zuckerberg.

În topul celor mai bogați oameni din lume, pe locul trei, se află Bill Gates, care deține o avere de 137 de miliarde de dolari. El este unul dintre cei mai controversați oameni la momentul actual. În anul 2020 mulți l-au implicat în diverse conspirații legate de pandemie, iar popularitatea sa a crescut cu această ocazie mai mult c aniciodată. Cu toate acestea Bill Gates rămâne în urma lui Jeff Bezos și a lui Elon Musk la capitolul finanțe, cel puțin deocamdată.

Comments are closed.