Știri externe

Joe Biden consideră că Donald Trump nu ar mai trebui să fie informat despre problemele de securitate ale SUA

Joe Biden, președintele ales al Americii, consideră că Donald Trump nu ar trebui să aibă acces la problemele de securitate ale SUA. De obicei, foștii președinți continuă să primească rapoartele serviciilor de informații.

Joe Biden dorește ca predecesorul său în funcție sp nu primească aceste date, pentru că a dovedit un comportament „impredictibil”.

Donald Trump ar putea să nu aibă acces la probleme de securitate ale țării

Deși nu scrie în lege, în America a devenit deja tradiție ca foștii președinți să fie informați despre principalele probleme de securitate ale țării. Acesta e considerat un semn de respect al președintelui în funcție față de predecesorii săi.

Președintele ales, Joe Biden, a fost întrebat în cadrul unui interviu la CBS News dacă Donald Trump ar trebui să primească acces la aceste informații. Biden a spus clar: „Cred că nu” și și-a motivat refuzul prin „comportamentul imprevizibil” de care a dat dovadă fostul locatar al Casei Albe.

„Cred că nu ar trebui să primească rapoarte de informații”, a declarat Joe Biden.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Acesta e primul interviu oferit de Joe Biden după investirea în funcție, iar materialul integral va fi difuzat integral duminică după-amiază, înainte de finala Super Bowl.

„Ce preț pune el pe un briefing al serviciilor de informații? Ce altă valoare ar avea (pentru el) decât aceea că l-ar putea strecura pe undeva și ar putea spune ceva?” – a mai spus actualul lider al Casei Albe.

Donald Trump a fost implicat în mai multe conflicte cu reprezentanții comunității de informații în timpul celor patru ani de președinție. Fostul lider american a numit nu mai puțin de șase directori ai serviciilor naționale de informații.

El a pus sub semnul îndoielii rapoartele agențiilor americane care spuneau că Rusia a invervenit în alegerile din 2016 și i-a mustrat pe șefii spionajului reproșându-le că au fost „extrem de pasivi și naivi” în privința Iranului.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.