Știri

Klaus Iohannis, anunț important după decizia Consiliului Europei. Ce urmează să se întâmple

Președintele României a reacționat după ce Ucraina și Republica Moldova au primit statutul de state candidate la Uniunea Europeană. Klaus Iohannis a salutat decizia Consiliului Europei, care a validat propunea Comisiei Europene și a oferit statutul de candidat pentru a deveni membru al Uniunii Europene pentru Republica Moldova și Ucraina.

Klaus Iohannis, mesaj important după anunțul Consiliului Europei

Șeful statului român a declarat că din partea României, Republica Moldova va primi tot ajutorul. Klaus Iohannis a felicitat Ucraina și Republica Moldova și a spus că își dorește ca drumul celor două state spre Uniunea Europeană să fie bun, rapid și încununat de succese.

Este o zi istorică! Un mare pas a fost făcut azi!(…)s-a schimbat paradigma lărgirii UE, politica de extindere a primit un nou impuls. Ucraina și Republca Moldova au primit un nou impuls Toată lumea trebuie să se pună serios pe treabă pentru a pune in practică proiectele și procedurile necesare, a declarat Klaus Iohannis.

Precizăm faptul că joi, 23 iunie, șefii de stat și de guverne din Uniunea Europeană au decis în cadrul Consiliului European de la Bruxelles, că Republica Moldova și Ucraina primesc statut de țări candidate la UE. Anunţul cu privire la acest moment istoirc a fost făcut de Klaus Iohannis, pe Twitter, şi de preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Decizia vine după ce Comisia şi Parlamentul European au susţinut categoric măsura.

Citește și: Moment istoric: S-a decis acordarea statutului de candidat UE pentru Ucraina și Moldova

Maia Sandu: Pornim pe drumul spre UE

Maia Sandu a salutat decizia Consiliului Europei de a acorda Republicii Moldova, dar și Ucrainei, statutul de țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană. Ea este de părere că drumul spre UE va cere multă muncă și efort, dar că în definitiv va merita. Scopul este asigurarea unui viitor mai bun pentru cele două popoare.

Zi istorică pentru Moldova: Consiliul European ne-a oferit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunități și mai multă ordine în țara lor, a scris pe Facebook Maia Sandu.

La rândul său, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că acesta este un moment unic și istoric în relațiile dintre țara pe care o conduce și Uniunea Europeană.

Decizia istorică a fost luată în unanimitate joi, 23 iunie, de către liderii statelor din cadrul Uniunii Europene.

Comments are closed.