Știri

Klaus Iohannis, despre posibilele măsuri pentru nevaccinați. Ce spune despre noul an școlar

Pandemia continuă să ne dea bătăi de cap și situația se complică, cel puțin în ceea ce privește numărul de vaccinați. Încă nu s-au imunizat prea mulți români, motiv pentru care se vorbește tot mai mult despre posibile măsuri speciale pentru cei nevaccinați. Președintele Klaus Iohannis a clarificat situația.

Nu se impun măsuri noi pentru nevaccinați

În urmă cu scurt timp, Klaus Iohannis a răspuns la mai multe întrebări la conferinţa de presă susţinută după vizita în Parcul Natural Comana. Președintele s-a dovedit a fi destul de îngrijorat în ceea ce privește valul al patrulea, dar este optimist și speră că vaccinare ne va ajuta.
Astfel, îi încurajează pe români să se vaccineze și să fie responsabili, mai ales pentru că tulpina Delta face ravagii la nivel european și sigur va fi la fel și în România. Cât despre măsurile noi, Iohannis nu susţine resctricţiile pentru persoanele nevaccinate, ci vrea ca autoritățile și specialiștii să le explice românilor de ce este nevoie de imunizare, nu să îi constrângă sau să facă discriminări.
“Cred că e important să lucrăm pe conştientizare. Nu îi putem constrânge pe oameni să facă lucruri pe care nu vor să le facă pentru că nu le înţeleg. Trebuie să îmbunătăţim campania de vaccinare. Pandemia nu s-a terminat. Spun românilor să se vaccineze, este foarte important să prevenim un nou val, să prevenim răspândirea acestui virus”, a replicat Iohannis.
Președintele a declarat că doar personalul medical și sanitar al trebui să se vaccineze obligatoriu, pentru că este inadmisibil ca tocmai ei să nu ia în seamă imunizarea.

Elevii revin la școală

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că elevii vor merge la școală în format fizic, iar în cazul în care valul 4 al pandemiei de Covid-19 se va intensifica se vor lua măsuri ca și până acum. Astfel, dacă situația va fi mai dificilă în anumite zone, se vor stabili anumite scenarii, dar momentan se ia în calcul doar deschiderea normală a anului școlar.
Iohannis subliniază faptul că școala online niciodată nu va putea înlocui școala în format fizic, motiv pentru care susține revenirea în bănci a elevilor și studenților. În cazul în care va crește din nou numărul de cazuri, se vor lua măsuri, ca în anul trecut. Chair dacă în prezent avem o creștere a numărului de infectări, șeful statului spune că suntem departe de un val mare și speră că așa vor rămâne lucrurile.
“Dacă totuși numărul cazurilor va crește, sigur se vor lua măsuri. Se vor trece școlile pe diferite formate, în funcție de ratele de incidență. Mă surprinde că unii care vor să-și dea importanță întreabă de scenarii. Să pună mâna pe ziar și să vadă cum am făcut anul trecut”, a spus șeful statului.

Comments are closed.