Știri

Klaus Iohannis, mesaj important de Ziua Românilor de Pretutideni. Președintele face apel la toată populația: “Vremurile sunt iarăși dificile!”

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis românilor de pretutindeni un mesaj important, chiar de ziua lor. Ca în fiecare an, are loc această sărbătoare mare, motiv pentru care președintele a ținut să facă apel la bunătate, curaj și solidaritate, în contextul vremurilor grele pe care le trăim.

Iohannis, mândru de poporul său

În contextul sărbătorii de astăzi, Iohannis a ținut să le transmită un mesaj tuturor românilor, dar mai ales celor care se află dincolo de hotare. Acesta a scos în evidență că mereu am fost un neam puternic, care a trecut prin multe greutăți, dar la final a ieși victorios.

Cât despre criza sanitară cu care ne-am confruntat și războiului de la graniță, președintele este mândru că România a știut să se mobilizeze și să gestioneze cum trebuie aceste situații. Conducătorul țării este mândru de puterea de care dă dovadă poporul său și de nivelul ridicat la care a demonstrat mereu acesta că este.

“Evoc astăzi caracterul nostru dârz pentru că vremurile sunt iarăși dificile, nu doar în Europa, ci în întreaga lume. După o pandemie devastatoare, în apropierea granițelor României s-a declanșat un război care părea imposibil de conceput în epoca noastră. Ca întotdeauna însă, în clipele de cumpănă, românii au știut să se ridice la înălțimea momentului, să dea un exemplu de solidaritate lumii întregi și să arate cine suntem cu adevărat.”, a declarat Iohannis.

Președintele a scos în evidență faptul că românii s-au dovedit a fi un popor bun, care a sărit imediat în ajutorul refugiaților ucraineni. Astfel, eforturile au fost apreciate de întreaga lume, care a remarcat generozitatea și ospitalitatea românilor.

Președintele își cheamă românii acasă

Președintele Klaus Iohannis îi asigură pe românii plecați peste hotare că economia țării își va reveni și îi încurajează să vină acasă. Președintele susține că Guvernul va face mai multe campanii de susținere, prin care va da mai multe șanse celor plecați.

Șeful statului promite că vin vremuri bune, că se vor pune bazele unor noi afaceri și proiecte și românii vor avea de muncă și în țara lor, fără a mai fi nevoiți să stea peste hotare, departe de cei dragi.

“În acest sens, sunt extrem de importante acțiunile Guvernului de susținere, prin programe dedicate, a românilor care doresc să se întoarcă în țară. Doar împreună, români de aici și de acolo, putem să construim România puternică și prosperă pe care ne-o dorim”, arată mesajul.

Comments are closed.