Știri

Klaus Iohannis, soluția pentru accelerarea campaniei de vaccinare: “Să se meargă din poartă în poartă!”

Campania de vaccinare continuă și oamenii încep să fie ceva mai încrezători. Cu toate acestea, autoritățile caută modalități de a spori vaccinarea, mai ales după ce a avut loc marea relaxare de la data de 15 mai. Președintele Klaus Iohannis s-a gândit la o modalitate de a-i determina pe oameni să se vaccineze, mai ales pe cei din mediul rural, unde rata imunizării este destul de scăzută sau deloc.

Klaus Iohannis încurajează vaccinarea

Președintele Klaus Iohannis a vorbit din nou despre campania de vaccinare. Șeful statului a mărturisit că lucrurile merg bine în țară și numărul de infectări a scăzut considerabil. De altfel, vaccinarea evoluează de la zi la zi și maratoanele de vaccinare chiar dau rezultate și încurajează românii să se imunizeze.

Cu toate acestea, Iohannis a atras atenția asupra faptului că autoritățile locale ar trebui să se impună mai mult în lupta cu acest virus, dar mai ales în ceea ce privește vaccinarea. Președintele este de părere că, în localitățile mai mici, ar trebui mers din poartă în poartă pentru a informa localnicii cu privire la importanța vaccinării. În mediul rural, rata de vaccinare este foarte mică și, în anumite localități, nu există nicio persoană imunizată.

“Oamenii trebuie să fie informați, în localitățile mici chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze. Aici intervin centrele mobile, care sunt esențiale pentru a crește ritmul de imunizare și în mediul rural.

Este important să mergem noi către oameni, iar autoritățile locale, cu toate mijloacele pe care le au la îndemână, să le faciliteze vaccinarea. Să creăm posibilități de vaccinare atât la locul de muncă, cât și în spațiile recreative.”, a declarat Iohannis.

În total, s-au vaccinat 4 mil. români până în prezent, dintre care cei mai mulţi, mai bine de 2,8 milioane, au primit şi rapelul. Autoritățile susțin că, în principal, scopul este vaccinarea măcar cu o doză a 5 milioane de români. Mult mai importantă este vaccinarea măcar a unei doze.

Președintele susține desfășurarea evenimentelor

După o şedinţă de lucru cu prim-ministrul Florin Cîţu şi membri ai Guvernului pe tema campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, președintele a atras atenția că este nevoie de soluții pentru reluarea evenimentelor culturale. Iohannis susține că este important să fie sprijinită această industrie, care a fost afectată mult.

”Este imperativ să găsim soluții pentru deschiderea cât mai multor tipuri de evenimente, atât în exterior, cât și în interior. Mă bucur că sunt proiecte pilor în acest domeniu și sper că în curând artiștii își vor putea relua contactul nemijlocit cu un public cât mai larg. I-am cerut, în mod expres, ministrului Culturii să fie deschis la toate soluțiile care sunt sigure din punct de vedere sanitar și care îi pot ajuta pe cei din industria spectacolelor, unul dintre domeniile cele mai afectate de restricțiile impuse de pandemie”, a precizat președintele.

Comments are closed.