Știri Sănătate

La ce boli ești predispus în funcție de grupa ta de sânge. Cum îți influențează personalitatea

Grupa sanguină ne poate influența sănătatea și poate avea legătură cu anumite afecțiuni. În afară de transfuziile de sânge, grupele de sânge au și alte semnificații medicale, de aceea este important ca fiecare dintre noi să-și cunoască grupa de sânge, precum și predispozițiile pe care le indică aceasta.

Care sunt grupele de sânge și ce caracteristici au

În România distribuția grupelor sangvine este următoarea: 34% grup O, 41% grup A, 19% grup B și 6% grup AB. Potrivit unor studii, persoanele care au grupa de sânge A sunt predispuse la anxietate, cele cu grupa de sânge B sunt persoane vesele și concentrate, cele cu grupa O sunt încăpățânate, iar cele cu grupa AB au înclinații artistice.

Tot studiile au arătat că în funcție de grupa de sânge, suntem predispuși la anumite boli sau afecțiuni, ori dimpotrivă ne protejează de acestea în sensul în care fiecare tip de grupă de sânge a evoluat pentru a oferi protecție împotriva bolilor letale.

Grupa sanguină este determinată de genele moștenite de la părinții noștri. Persoanele cu grupa O au un risc mai mic de a muri de malarie decât persoanele cu alte grupe de sânge, în schimb sunt mai vulnerabile la holeră și ulcerul gastric cauzate de viruși și bacterii.

Oamenii de știință americani au arătat că grupa de sânge a unei femei îi poate afecta șansele de a rămâne însărcinată. Femeile cu grupa de sânge tip O s-au dovedit mai susceptibile de a avea un număr mai mic de ovule.

O altă concluzie rezultată în urma studiului este că femeile care au grupa de sânge A par să fie mai puțin afectate de scăderea numărului de ovule odată cu înaintarea în vârstă.

Grupele de sânge și predispoziția la boli

Persoanele care au grupa de sânge Ol sunt predispuse la alergii, artrită și ulcer, în timp ce persoanele cu grupa de sânge A II prezintă risc în fața bolilor de inimă, dar și a cancerului. Pentru grupa de sânge A B III există risc la poliartrită reumatoidă și diabet.

Cei care au grupa de sânge A pot fi mai sensibile la riscul de cancer gastric din cauza fumatului și a consumului excesiv de alcool.

În final vă spunem că o cunoaștere exactă a grupelor sanguine este esențială pentru terapia transfuzională.

Comments are closed.