Știri

UPDATE/ Cum explică Larisa Iordache retragerea din finala de la J.O Tokyo. Declarații emoționante

Larisa Iordache s-a retras înainte cu câteva minute de finala la bârnă. Sportiva noastră a luat această decizie din cauza problemelor pe care le are la gleznă. Anunțul retragerii a fost făcut de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Sportiva a făcut primele declarații cu privire la faptul că a fost nevoită să se retragă din finala de la bârnă a J.O Tokyo. Printr-o postare pe Facebook, Larisa Iordache a spus că durerile pe care le simte la gleznă sunt peste limita ei de suportabilitate.

Larisa Iordache s-a retras înainte de finala la bârnă

Riscul unei accidentări era imens, iar sportiva a decis că nu poate continua. Se pare că a încercat câteva mișcări la încălzire, dar nu putea împinge în picior.

Fără Larisa Iordache în finală olimpică! Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mişcări dar ea nu poate împinge în picior iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiţii. Toţi suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Ştim că în condiţii normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta, a anunţat COSR.

Larisa Iordache a abandonat înainte de finala de la bârnă. Ea nu va concura în finala de la bârnă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva și-a dat seama că pur și simplu nu poate concura din cauza durerilor insuportabile. Riscul să se accidenteze și mai grav era imens.

Larisa Iordache, decizie de ultim moment. S-a retras cu câteva minute înainte de finala la bârnă

Sportiva noastră a intrat în sală cu piciorul bandajat, după care a decis să renunțe și a plecat cu ochii în lacrimi.

O doare piciorul, nu poate să împingă în el pentru coborâre și pentru flick-flack-ul de 360 de grade. A reușit să facă două flick-uri, o piruetă, dar deocamdată e greu. Sperăm să mai scadă intensitatea durerii, spunea Cristian Moldovan, antrenorul Larisei, luni, 2 august.

Larisa Iordache s-a calificat în finala probei de bârnă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar după exercițiul din semifinala competiției, a acuzat dureri la glezna stângă, unde a mai avut accidentări.

Finala de la bârnă, la care s-a calificat sportiva noastră, are loc marți, 3 august, de la orele 11.50.

Gimnasta a trecut prin mari chinuri din cauza accidentărilor. Mai mult decât atât, în urmă cu câteva săptămâni, Larisa și-a pierdut mama, care a fost răpusă de o boală nemiloasă.

Sufletul să îți fie liniștit, mami! Mereu în inima, sufletul și mintea mea, vei rămâne cel mai puternic om din lume. Te iubesc, a fost mesajul transmis de Larisa Iordache pe Instagram.

Larisa Iordache s-a antrenat la Colegiul Național Sportiv „Cetate Deva”, iar mai apoi a ajuns la lotul olimpic de la Izvorani. Începând din februarie 2019, Larisa s-a antrenat alături de Octavian Bellu și Mariana Bitang. Actualmente ea este antrenată de soții Lacrămioara și Cristian Moldovan.

Comments are closed.