Magazin

Leacuri naturiste pentru ficatul gras. Cum rezolvi această problemă

Boala de ficat gras se numește steatoză hepatică și nu are un tratament convențional. Pentru ameliorarea ei este necesară schimbarea stilului de viață care să implice o alimentație echilibrată însoțită de mișcare fizică. Vestea bună este că boala de ficat gras este reversibilă, desigur, dacă nu vorbim despre un stadiu avansat. Iată câteva leacuri naturiste pentru ficatul gras.

Leacuri naturiste pentru ficatul gras

Există remedii naturiste, așa zise leacuri din străbuni care ajută la combaterea bolii de ficat gras, denumită steatoză hepatică. Este important de ținut cont că indiferent de remediile naturiste, trebuie să respectați indicațiile oferite de medic.

Ce poți lua pentru ficat gras:

Usturoiul este un remediu bun pentru boala de ficat gras. El protejează ficatul, combate rezistența la insulină și are efecte bune asupra metabolismului grăsimilor. Consumă în mod regulat, 1 sau chiar 2 căței de usturoi pe zi, întregi sau pisați peste o mâncare gătită.

Strugurii, în special cei roșii, ajută în problema ficatului gras. Un ciorchine de strugure, pe zi, pe post de gustare, timp îndelungat, face minuni pentru că strugurii roșii conțin resveratrol – un antioxidant care combate inflamația ficatului.

Turmericul poate fi un ajutor în combaterea steatozei hepatice. Acesta este o sursă importantă de antioxidanți și ajută chiar în prevenția bolilor hepatice grase pentru că îmbunătățește capacitatea organismului de a digera grăsimi și ajută la eliminarea depozitelor de grăsime.

Citește și: Te supără colonul? Încearcă acest remediu natural

Pentru cei care obișnuiesc să consume cafea, aflați că aceasta are un efect pozitiv în tratarea bolii de ficat gras. Este important, totuși, să nu exagerați cantitatea. Recomandată este o ceașcă de cafea pe zi.

Cum știi că ai ficatul gras

Există două tipuri de ficat gras, în funcție de cazurile care au dus la declanșarea bolii: ficat gras alcoolic și ficat gras non-alcoolic. În general, boala de ficat gras (steatoza hepatică) are următoarele simptome: senzație acută de oboseală,
lipsă de energie, dureri în zona abdomenului, dureri în zona subcostală, inflamarea zonei din partea dreaptă a abdomenului, apetit scăzut, scăderea în greutate și senzație de greață.

Diagnosticul de ficat gras se pune de către medicul specialist, în urma unor investigații amănunțite.

Comments are closed.