Știri

Lege nouă care vizează pensiile. Pensionarii vor avea interzis să facă asta

O nouă lege care vizează pensiile va fi luată în calcul în România și îi va nemulțumi pe mulți dintre pensionari. Este vorba despre legea care interzice cumulul pensiei cu salariul. Vicepremierul Dan Barna spune că nu oamenii sunt problema, ci legea și că spera ca situația să se schimbe în decurs de o lună.

Legea care interzice cumulul pensiei cu salariul

În decurs de o lună, legea care interzice cumulul pensiei cu salariul ar putea fi adoptată în Parlamentul României. Dan Barna a vorbit despre cazul secretarului de stat din MAI care a ieșit la pensie la 42 de ani.

Generalul Irina Alexe, care are pensie specială, a fost numită secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la propunerea alianței USR PLUS.

Cu privire la acest caz, Barna spune că nu este nimic ilegal aici și că Irina Alexe este un profesionist remarcabil în domeniul administrației.

Irina Alexe este un profesionist în domeniul administraţiei remarcabil. Este un om care a contribuit semnificativ la ceea ce înseamnă USR PLUS şi participarea la alegeri. Este o persoană de foarte bună calitate şi aici sunt două planuri ale discuţiei, a declarat Dan Barna la Digi24.

Vicepremierul României admite totuși că este o problemă care poate fi abordată în două direcții. El consideră că nu sunt vinovați cei care au beneficiat de această lege pe care o consideră greșită, și spune că lucrurile sunt pe cale să se schimbe.

Eu sper să treacă într-o lună o lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Şi susţinem cu toată energia această măsură, a precizat Barna.

După ce va fi aprobată această lege, fiecare angajat va putea decide dacă rămâne la pensie, sau rămâne în sistemul public și i se suspendă pensia. Barna spune că aceasta este varianta morală și corectă.

Vicepremierul României a precizat că problema nu este la oamenii care au ieșit la pensie sub o lege proastă, ci chiar legea în sine.

Comments are closed.