Știri

Legea pensiilor. Ce se schimbă din 2022. Raluca Turcan a făcut anunțul care ne vizează pe toți

În 2022 vom avea parte de o nouă lege a pensiilor, dar asta se va întâmpla, cel mai probabil, spre finalul anului. De asemenea, ministrul Muncii spune că până la finalul anului 2023 va fi gata procesul de digitalizare a sistemului de pensii.

O nouă lege a pensiilor începând cu anul 2022

Raluca Turcan a anunțat că până la finalul anului 2022, în România se va aplica o nouă lege a pensiilor și a spus și care vor fi schimbările pentru români. Ei bine, ministrul Muncii își dorește ca noua lege a pensiilor să rămână valabilă, fără alte modificări, timp de mai mulți ani de acum înainte, și să nu se schimbe de la an la an, așa cum s-a întâmplat în România până acum.

Potrivit oficialului, legea pensiilor, cu recalcularea pensiilor, va fi gata la finalul anului 2022. Pensiile românilor vor fi recalculate în funcție de indicele de corecție.

Formula de calcul va aduce o predictibilitate în privința calculării pensiilor pe termen lung, astfel încât orice majorare de pensie să fie scoasă din pixul politicienilor. Ani la rând, milioane de pensionari au fost amăgiți cu creșteri spectaculoase de pensii, cele mai multe nesustenabile, a spus Raluca Turcan.

În ceea ce vizează stagiul de cotizare, ministrul Muncii spune că este important ca acesta să rămână la 15 ani, cel puțin, și asta pentru că în România sunt 930.000 de beneficiari de pensie minimă socială de 800 de lei, care, pentru a fi accesată, necesită un stagiu de cotizare de cel puțin 15 ani.

Digitalizarea sistemului de pensii, gata până la finele lui 2023

Potrivit cu spusele Ralucăi Turcan, procesul de digitalizare a sistemului de pensii va fi gata până la finalul anului 2023. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, vor fi alocați bani pentru îmbunătățirea echipamentelor în toate casele de pensii din țară, precum și pentru suplimentarea angajaților care să ajute la asigurarea procesului de digitalizare.

În 2022 vor fi noutăți și cu privire la alocațiile copiilor din România. Conform calendarului majorărilor, alocațiile vor fi mărite de la 1 ianuarie.

Comments are closed.