Magazin

Legenda firului roșu: o învățătură despre destin

Firul roșu al destinului. Citește această lecție de viață pentru sufletul tău.

E posibil să fi observat vreodată persoane care poartă un fir roșu în jurul mâinii. Dar ce înseamnă firul roșu? Află explicația printr-o legendă asiatică, ce a devenit foarte populară și în cutura europeană.

Ce este firul roșu

Se consideră că degetul mijociu are o legătură directă către inimă. Alții spun că artera cubitală conectează degetul mic al mâinii de inimă.

În general, mâinile au o legătură specială cu sufletul și cu iubirea.

Un fir roșu leagă iubirea dintre parteneri, ajungând oamenii să se cunoască mai bine. Un fir roșu simbolizează două capete ale aceleași povești.

O legendă orientală spune că fiecare dintre noi este unit prin firul roșu al destinului de dragostea vieții sale.

Nu contează dacă suntem împreună cu altcineva, dacă un anumit suflet ne e menit, suntem legat de acela.

Legenda firului roșu al destinului

Acum mult timp, un împărat a aflat că într-una din provinciile regatului său trăia o vrăjitoare. Aceasta avea darul de a putea vedea firul roșu al destinului. De îndată ce a aflat asta, împăratul a cerut ca vrăjitoarea să fie adusă la palat.

Împăratul a cerut vrăjitoarei să se uite la capătul celălalt al firului său roșu, pentru a-i spune cine îi era sortită ca soție. Vrăjitoarea a acceptat cererea acestuia și a început să-i urmeze firul.

Firul împăratului a condus-o pe vrăjitoare într-o piață, unde o țărancă sărmană care purta în brațe un prunc își vindea marfa. Vrăjitoarea s-a oprit în fața acestei femei și i-a cerut să se ridice în picioare.

Apoi, vrăjitoarea i-a făcut semn tânărului împărat să se aproprie și i-a spus acestuia: „Firul destinului tău se termină aici”.

Atunci împăratul a devenit mânios și, având impresia că vrăjitoarea încearcă să-și bată joc de el, a îmbrâncit-o pe țărancă, care încă își ținea în brațe pruncul. Aceasta își pierdu echilibrul și, în urma căzăturii, pe fruntea pruncului apăru o cicatrice.

Împăratul ordonă gărzilor sale s-o aresteze pe vrăjitoare și mai apoi a decapitat-o.

Mulți ani mai târziu, veni vremea ca împăratul să se însoare. Cei de la curte l-au sfătuit să-și ia drept soție pe fiica unui general puternic din regat. Acesta consimții și, în cele din urmă, veni și ziua nunții.

În acea zi împăratul văzu chipul viitoarei sale soții pentru prima oară. Când aceasta a ajuns la curte purta o rochie albă și fața sa era complet acoperită de un voal. Când împăratul ridică voalul, văzu că o cicatrice neobișnuită de pe fruntea fetei îi tulbura chipul frumos.

Firul roșu al destinului nu este afectat de nimic din ceea ce facem noi. El ne este oferit la naștere și îl purtăm toată viața. Ba mai mult, se spune că acesta ne ghidează în anumite decizii.

Sufletele pereche sunt conectate într-un mod special. Astfel, poate că ai auzit și tu povești sau ai trăit chiar pe pielea ta faptul că anumiți iubiți s-au întâlnit printr-o coincidență bizară. Poate nu era coincidență, poate era firul roșu al destinului…

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.