Știri

Liber la nunți și botezuri până la ora 2.00. Guvernul a anunțat oficial

Guvernul a decis! Programul restaurantelor care organizează petreceri private va fi prelungit până la ora 2.00. În ședința de joi, 3 iunie 2021, a fost aprobată hotărârea prin care restaurantele rămân deschise până la 2 noaptea, în cazul în care organizează evenimente de tipul: nunți, botezuri, zile de naștere.

Program extins pentru nunți și botezuri

Veste bună pentru cei care fac nunți, botezuri și alte petreceri private în acest an. Vor putea lungi distracția până la ora 2.00 noaptea. Guvernul a decis prelungirea programului de funcționare al restaurantelor care organizează evenimente private.

Hotărârea a fost adoptată în ședința de miercuri, 3 iunie 2021. Nunțile și cumătriile pot fi organizate cu 50 de persoane la interior și 70 la exterior. Copiii sub 16 ani nu sunt luați în calcul la numărătoare.

Art.1 -Se propune ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunți și botezuri), să fie permisă până la ora 2,00, se arată în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Măsurile de relaxare care au intrat în vigoare de la 1 iunie 2021

Pentru că numărul cazurile de infectare cu coronavirus au scăzut simțitor în țara noastră, iar campania de vaccinare este în plină desfășurare, autoritățile au considerat de cuviință să ridice o serie de restricții care fuseseră impuse pentru limitarea răspândirii virusului.

Astfel, de la 1 iunie 2021, sunt deschise barurile, cluburile și discotecile la capacitate de 50% pentru persoanele vaccinate. Evenimentele mari, în spații deschise, se vor putea ține cu 1000 de persoane, doar dacă acestea sunt vaccinate, fac dovada unui test PCR negativ, sau a faptului că au avut Covid-19.

Potrivit CNSU, de la 1 iunie 2021 se permite desfășurarea activității în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Comments are closed.